Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenranta ja Viipuri tiivistävät yhteistyötään, kutsu medialle allekirjoitustilaisuuteen

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta ja Viipuri tiivistävät yhteistyötään, kutsu medialle allekirjoitustilaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 08:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kutsu tiedotusvälineille 

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita Lappeenrannan ja Viipurin naapurikaupunkisopimusta täydentävän yhteistyöpöytäkirjan allekirjoitustilaisuuteen. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus haastatteluihin. 

Aika: perjantaina 18.12.2015 klo 11 

Paikka: Lappeenrannan kaupungintalo, kaupunginhallituksen neuvotteluhuone, 4. krs., Villimiehenkatu 1, Lappeenranta
 

Lappeenranta ja Viipuri tiivistävät yhteistyötään 

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja Viipurin piirihallinnon johtaja Gennady Orlov allekirjoittavat Lappeenrannan ja Viipurin naapurikaupunkisopimusta täydentävän yhteistyöpöytäkirjan tulevan vuoden (2016) yhteistoiminnasta Lappeenrannassa 18.12.2015. 

Lappeenrannan ja Viipurin naapurikaupunkisopimus solmittiin vuonna 1987 ja uusittiin viimeksi vuonna 2012. Kunkin vuoden painotuksista kaupungit sopivat vuosittaisissa yhteistyöpöytäkirjoissa. 

Vuoden 2016 yhteistyössä painotuksena on muun muassa yritysten välisen yhteistyön tiivistäminen erityisesti yrittäjäjärjestöjen välistä yhteistyötä edistämällä. Marraskuussa 2016 Viipurissa järjestetään yrittäjien festivaali. 

Naapurikaupungit jatkavat vuonna 2016 matkailu- ja tapahtumayhteistyötään. Tärkeänä keinona yhteistyön lisäämisessä pidetään seurojen ja yhdistysten vuorovaikutusta sekä eri alojen ammattihenkilökunnan keskinäisen tiedonvälityksen ja henkilövaihdon lisäämistä. Myös nuorison ja opiskelijoiden välistä yhteistyötä halutaan lisätä sekä edistää koulujen välistä oppilas- ja opettajavaihtoa. 

Entiseen tapaan Lappeenrannan ja Viipurin kaupungit lisäävät keskinäistä tietojen vaihtoa molempien kaupunkien matkailutapahtumista.  Naapurikaupunkien tapahtumatiedotuksessa käytetään eKarjala-tapahtumakalenteria. Myös Lappeenrannan ja Viipurin matkailuinfokeskusten yhteistyötä lisätään. 

Yhteistyötä tehdään tiedotusvälineille suunnatussa tiedotuksessa. Lappeenranta järjestää Viipurissa medialle ja matkanjärjestäjille vähintään kaksi lehdistötilaisuutta vuodessa. 

Muun matkailun ohella edistetään vesistömatkailun kehittymistä, kuten vierasvenesatamien vuorovaikutusta ja veneilijöille suunnattua tiedonvälitystä. 

Kulttuurin toimialalla museot ja kirjasto ovat tehneet naapurikaupunkien välistä yhteistyötä jo pitkään. Kulttuuriyhteistyössä painopisteenä on edelleen museoiden ja kirjastojen työntekijöiden sekä tulevana vuonna lisäksi myös luovien ryhmien edustajien vaihto ja yhteistyö. Tarkoituksena on selvittää Viipurin piirissä ja Lappeenrannan kaupungissa toimivien luovien ryhmien yhteisesiintymisten järjestämismahdollisuuksia. 

Naapurikaupunkien välillä on vuosittain toistuvia yhteisiä tapahtumia, jotka tunnetaan hyvin sekä Lappeenrannassa että Viipurissa. Hyvänä esimerkkinä molemminpuolisen tiedotuksen onnistumisesta on Joulupukin ja Pakkasukon tapaaminen vuosittain ennen joulua. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki
Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
puh. 040 844 2000
kimmo.jarva@lappeenranta.fi

Viestintäjohtaja Alina Kujansivu
puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs