Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan paikallisliikenneuudistuksen onnistumista arvioidaan kuntalaiskyselyllä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenneuudistuksen onnistumista arvioidaan kuntalaiskyselyllä

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2014 klo 11:04
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan ja karttaan.)

Lappeenrannan kaupunki on avannut verkkosivuillaan Kehittyvä paikallisliikenne –kuntalaiskyselyn.  Kyselyn avulla arvioidaan toukokuussa 2014 toteutetun paikallisliikenneuudistuksen onnistumista ja haetaan uusia vinkkejä paikallisliikenteen kehittämiseen.  

Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille riippumatta siitä, käyttävätkö he paikallisliikennettä vai eivät. Vastausaikaa on 1.12.2014 asti. 

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 9 ja 10). 

Lappeenrannan kaupungin liikenneinsinööri Birgitta Nakari kertoo, että vuoden 2015 aikana paikallisliikenteessä tehdään joitakin aikataulu- ja mahdollisesti linjastomuutoksia. Lipputuotteissa siirrytään viimeistään syksyllä 2015 käyttämään valtakunnallista etäluettavaa Waltti-lippujärjestelmää, joka nopeuttaa maksutapahtumaa. 

‒ Kaupunkilaiset ovat parhaita asiantuntijoita arvioimaan paikallisliikenteen palvelutasoa. Jo kolmena syksynä peräkkäin olemme keränneet asukkaiden mielipiteitä nettikyselyillä ja saatu palaute ja kehittämisideat on otettu uudistuksissa huomioon. Nyt avatulla uudella kyselyllä selvitämme, kuinka uudistukset ovat onnistuneet ja mitä vielä pitäisi kehittää, jotta paikallisliikenne palvelisi sujuvasti mahdollisimman suurta joukkoa kaupunkilaisia, Nakari sanoo. 

Hän kannustaa myös niitä, jotka eivät vielä käytä paikallisliikennettä, vastaamaan ja samalla miettimään, voisiko joukkoliikenne palvella myös heitä ja millaisia uudistuksia tarvittaisiin, jotta bussikyyti päihittäisi oman auton. 

Lappeenrannan paikallisliikenteen uusi sopimuskausi alkoi 1.5.2014. Sopimuksen mukaisesti liikenteeseen tuli aiempaa uudempaa kalustoa, ja hinnoittelussa siirryttiin aiempaa selvästi edullisempaan tasatariffiin. Kertalipun hinta laski kolmeen euroon ja käyttöön otettiin kahden euron hiljaisen ajan kertalippu (lapsille 1,50 € / 1,00 €).

Uutena tuotteena otettiin käyttöön kolme kuukautta voimassa oleva paikallisliikenteen 22 matkan sarjakortti aikuisille, 65 vuotta täyttäneille, opiskelijoille, lapsille ja nuorille. 

Kaupunki voi nyt itse vaikuttaa lipputuotteisiin ja niiden hintoihin ilman rajoituksia tai määräyksiä, koska paikallisliikenteen järjestämisvastuu on siirtynyt kaupungille. Kilpailutetun sopimuksen perusteella kuljetuspalvelut ostetaan Autolinjat Oy:ltä. 

Vuosittain 1,5 miljoonaa matkaa Lappeenrannan paikallisbusseilla 

Lappeenrannan paikallisliikenteessä tehdään vuosittain yli 1,5 miljoonaa matkaa. Birgitta Nakarin mukaan matkustajamäärä on kasvanut selvästi nopeammin kuin muissa Suomen keskisuurissa kaupungeissa jo useita vuosia.

Vuonna 2012 matkustajamäärä kasvoi 11,1 prosenttia. Vuonna 2013 kasvu jäi 0,2 prosenttiin muun muassa lämpimän syksyn takia.  1.5.2014 alkaneen uudistuksen jälkeen paikallisliikenteen käyttö on kirinyt yli 13 prosentin kasvuun.

Kysely toteutetaan Internetin kautta webropol-kyselynä, johon pääsee Lappeenrannan kaupungin kotisivujen kautta tai suoraan osoitteesta https://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net 

Myös osa oppilaitoksista ja suurimmista työpaikoista tarjoaa linkin kyselyyn omilta kotisivuiltaan tai sähköpostijakelunsa kautta. 

Lisätietoja:
Liikenneinsinööri Birgitta Nakari, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 502 5263,
birgitta.nakari@lappeenranta.fi 

Projektipäällikkö Mika Piipponen, Ramboll Finland Oy, puh. 0400-417 236,
mika.piipponen@ramboll.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs