Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnassa siirrytään sähköiseen lupa- ja tarkastuskäytäntöön

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnassa siirrytään sähköiseen lupa- ja tarkastuskäytäntöön

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 08:26
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnassa siirrytään kokonaan sähköiseen lupavalmistelu- ja tarkastuskäytäntöön. Marraskuun alusta alkaen rakennus-, toimenpide- ja purkamisluvat sekä toimenpide- ja purkuilmoitukset haetaan sähköisesti verkkopalvelussa.

Rakennustarkastaja Päivi Salmisen mukaan hakemusten käsittely nopeutuu sähköisen menettelyn ansiosta. Myös rakennusvaiheen aikaisten katselmusten raportointi suoritetaan jatkossa sähköisesti. Lisäksi rakennushankkeesta vastaavat työnjohtajat voivat merkitä suorittamansa tarkastukset asiakirjoihin verkossa. 

– Tavoitteena on, että sähköisen menettelyn ansiosta suunnittelijat, rakennuttajat ja rakentajat voivat seurata lupaprosessin etenemistä reaaliaikaisesti. Rakennusvalvonnan työaikaa säästyy, koska aiemmin paperilla tullutta hakemusta ei enää tarvitse muuttaa sähköiseksi, ja jatkossa asiaan liittyviä lausuntojakin voidaan pyytää välittömästi hakemuksen saavuttua, Salminen perustelee muutosta.

Palvelu löytyy kaupungin verkkosivuilta www.lappeenranta.fi  > Rakentaminen ja maankäyttö > Rakennusvalvonta  > Luvan hakeminen,  tai verkkoasioinnin kautta www.lappeenranta.fi/verkkoasiointi  > Rakentamisen luvat ja ilmoitukset.

Opastusta hakemuksen laatimiseen saa muun muassa opasvideoista, jotka löytyvät palvelun kanssa samasta osoitteesta.

Mikäli asiakas haluaa edelleen toimittaa hakemuksensa paperisena, rakennusvalvonnassa asian käsittely siirretään verkkoon.

LISÄTIETOJA: 

Rakennustarkastaja Päivi Salminen,
puh. 040 596 3883,
paivi.salminen@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs