Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti valmistautuu tietojärjestelmien yhtenäistämiseen

Lahden kaupunki

Lahti valmistautuu tietojärjestelmien yhtenäistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 08:38
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki ennakoi sote-uudistusta järjestämällä keskeisiä tukipalveluita uudelleen. Samalla aloitetaan maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmäpalvelujen yhtenäistäminen.

Esitys tietotekniikan tukipalvelujen kokoamisesta on Lahden kaupunginhallituksessa 25.4.2016. Uudistus on tarkoitus toteuttaa vuoden loppuun mennessä.

Uudistuksessa Lahden Tietotekniikka -taseyksikön palvelut siirretään henkilöstö- ja taloushallinnon palveluita tuottavaan Calpro Oy:hyn. LTT:n henkilökunta siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä Calpron palvelukseen. Tietotekniikassa työskentelee 55 henkilöä ja Calprossa lähes 100 työntekijää. Lahden kaupunki on Calpro Oy:n pääomistaja 57,63 % omistusosuudella.

Lahden Tietotekniikan palveluvalikoimaan kuuluvat tietoteknisten laitteiden ja ohjelmistojen asentamiseen, toimittamiseen, ylläpitoon ja käytön tukeen kuuluvat palvelut. Yksikkö vastaa myös mm. tietoliikenneverkosta ja kaupunkitasoisten tietojärjestelmien tukipalveluista.

Calpro Oy:n palveluihin sisältyvät mm. palkkapalvelut, myyntilaskutus-, myyntireskontra- ja perintäpalvelut, ostolaskujen käsittely ja tilinpäätös- ja konsernitilinpäätöspalvelut. Calpron toimintaa halutaan kehittää niin, että yhtiöllä on nykyistä vahvempi asema maakunnallisena tukipalveluiden tuottajana. Järjestelyn tultua voimaan Calpro voi tarjota keskitetysti palveluita Lahden kaupungin ja muiden lähikuntien ICT-tarpeisiin.

Perusterveydenhuollon järjestelmien yhtenäistäminen

Järjestelyllä valmistaudutaan valtakunnalliseen sote-uudistukseen. Tavoitteena on yhtenäistää maakunnan potilastietojärjestelmät.

Lahden kaupunki siirtyy käyttämään Päijät-Hämeen Sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän tuottamia järjestelmäpalveluita, jotka PHSOTEY kilpailuttaa kaupungin käyttöön. Järjestelmäpalvelut on tarkoitus ottaa käyttöön niin, että ne ovat tuotannossa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Päijät-Hämeen alueella on viisi erillistä potilastietojärjestelmän tietokantaa. Jokainen järjestelmä käsittelee omia potilas-, hoidon kirjaamis-, lääkelista-, käyttäjä- ja muita tietoja, jolloin yksittäisen potilaan hoitohistoriaan liittyvät tiedot voivat tapauskohtaisesti olla hajallaan useammassa eri järjestelmässä.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895
tietohallintojohtaja Marko Monni, 050 559 4055 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs