Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti on ympäristökaupunki – lahtelaiset taitavat kierrätyksen

Lahden kaupunki

Lahti on ympäristökaupunki – lahtelaiset taitavat kierrätyksen

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 13:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa kierrätetään ahkerasti. Päijät-Hämeen alueella syntyvän kiinteän yhdyskuntajätteen määrä on noin 500 kg/asukas. Kaatopaikalle päätyy vuodessa enää 21 kiloa jätettä asukasta kohti.

Kujalan jätekeskuksessa vastaan otetutusta yhdyskuntajätteestä hyödynnetään peräti 96 prosenttia. Vielä vuonna 2007 jätteestä pystyttiin hyödyntämään vain 43 prosenttia.

Ekopisteiltä tulevat ja yksityisten yritysten kiinteistöiltä keräämät paperit, metallit, lasit ja kartongit toimitetaan edelleen materiaalihyötykäyttöön. Niistä tuotetaan muun muassa hylsykartonkia, uusiometallia, eristevillaa, pehmo- ja sanomalehtipaperia sekä muita uusia tuotteita. Sekajätteestä 85 % ohjataan energiahyödynnettäväksi jätevoimaloihin, joissa siitä tuotetaan sähköä, lämpöä ja höyryä.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialueella syntyvästä jätteestä vuosittain tuotetun energian määrä vastaa yli 12 000 omakotitalon vuotuista lämmitysenergian määrää.

Kaikki mukaan ympäristötyöhön

Ympäristökasvatus näkyy monipuolisesti Lahden koulujen ja päiväkotien arjessa. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on nimetty ympäristöyhdyshenkilöt. Monilla ala-asteilla ja päiväkodeissa on omat ympäristöohjelmansa, joiden toteutumista seurataan jatkuvasti. Oppitunneilla hyödynnetään lähimetsiä ja päiväkodeissa käy säännöllisesti vierailulla ympäristömummoja ja -vaareja.

Kaupungin yhteisissä hankinnoissa, alueiden käytön suunnittelussa ja viheralueiden hoidossa on ympäristönäkökulma viime vuosina ollut yhä painokkaammin esillä. Panostus kasvihuonekaasupäästöjen hillintään on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut sekä kaupungin yksiköissä että kaupungin omistamissa yhtiöissä.

Lahden kaupunki on vuoteen 2025 ulottuvassa strategiassaan sitoutunut puolittamaan kasvihuonekaasupäästöt vuoden 1990 tasosta. Jotta tavoitteiseen päästään, tarvitaan yhteistyöhön mukaan kaikki kaupunkilaiset ja alueen yritykset!

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Saara Vauramo, 044 716 1585

Liitteen valokuvat median käytettävissä. Kuvatiedot: Juha Tanhua/Lahden kaupunki.
Kuvissa lahtelaiset kierrättäjät Marja-Liisa ja Veikko Tiensuu. 

109! Lahden kaupungin syntymäpäivä 1.11.2014
Lahden kaupunki täyttää 109 vuotta 1. marraskuuta. Juhlapäivän kunniaksi kaupunki kertoo viikon aikana parhaista puolistaan: ympäristöosaamisesta, urheilusta, kulttuurista ja muotoilusta. Tutustu ja ihastu Lahteen!

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs