Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti on kulttuurikaupunki – Taidelainaamo palvelee lahtelaisia

Lahden kaupunki

Lahti on kulttuurikaupunki – Taidelainaamo palvelee lahtelaisia

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 14:35
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti on tunnustettu ja houkutteleva kulttuurikaupunki. Kaupunginteatterin musikaalit tuovat teatterin ystäviä Lahteen koko Etelä-Suomesta ja Sinfonia Lahti tuottaa elämyksiä alueen asukkaille ja kansallisesti sekä vie musiikkia maailmalle.

Lahden kulttuurilaitokset tekevät merkittävää työtä etenkin lasten parissa. Museot, orkesteri, teatteri ja kulttuurikeskus ovat mukana perusopetuksen kulttuuriohjelmassa ja yli 8000 lahtelaista koululaista tutustuu vuosittain oman kaupungin kulttuurikohteisiin. Lisäksi ysiluokkalaisille jaetaan vuosittain yli 1000 Kulttuurikorttia, jolla pääsee mm. eurolla museoon.

Lahdessa syntynyt, seudullinen Efekti-lastenkulttuuriverkosto järjestää vuosittain noin 200 tapahtumaa, joihin osallistuu noin 14 000 lasta ja koululaista. Efektin järjestämien tapahtumien määrä on kaksinkertaistunut vuoden aikana. Tänä vuonna Lahden kulttuuritarjonnassa on nähty myös jo 65 UNICEF-tapahtumaa. Ensi vuonna keskitytään Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin, joiden tavoitteena on tehdä Sibelius tutuksi erityisesti lasten ja nuorten parissa.

Taide-elämyksiä koteihin

Lahtelaiset nauttivat kulttuurista myös kodeissaan. Lahden Taidelainaamosta on sijoitettu koteihin satoja teoksia, kuukaudessa lainataan noin 10 taideteosta. Jos teoksesta pitää, voi sen lunastaa itselleen kuukausimaksuilla.

Taidelainaamo on Lahden Taiteilijaseuran ylläpitämä, ja lainaamossa on teoksia myös Lahden taidegraafikoilta ja Lahden valokuvataiteilijoilta. Taidelainaamon teoksiin voi tutustua Galleria Uuden Kipinän tiloissa, samalla voi tutustua näyttelytarjontaan. Kipinässä avautuu neljä uutta näyttelyä 29.10.

Kaupunki tukee laajasti erilaista kulttuuritarjontaa. Vuonna 2014 avustuksia ja muuta tukea on jaettu noin puoli miljoonaa. Taitelijaseuran, taidegraafikoiden ja valokuvataiteilijoiden kattojärjestö Kauno ry:n toimintaa tuetaan n. 80 000 eurolla vuosittain.

Lisätietoja:
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, p. 050 387 8792
taidelainaamohoitaja Tiina Tanskanen, p. 03 7343 865

Liitteen valokuva on median käytettävissä. Kuvatiedot: Juha Tanhua/Lahden kaupunki.
Kuvateksti: Taidelainaamohoitaja Tiina Tanskanen on itsekin kuvataiteilija. Tanskanen kuvaa neulanreikäkameralla pääasiassa maisemia.

109! Lahden kaupungin syntymäpäivä 1.11.2014
Lahden kaupunki täyttää 109 vuotta 1. marraskuuta. Juhlapäivän kunniaksi kaupunki kertoo viikon aikana parhaista puolistaan: ympäristöosaamisesta, urheilusta, kulttuurista ja muotoilusta. Tutustu ja ihastu Lahteen!

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs