Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti haluaa jatkaa kuntajakoselvitystä

Lahden kaupunki

Lahti haluaa jatkaa kuntajakoselvitystä

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 22:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus on päättänyt puoltaa kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamista 31.1.2015 saakka. Kaupunginhallitus korostaa, että jatkoselvityksen pohjana tulee olla kuntien 29.9. ilmaisemat kannat ja tavoitteet. Lisäksi jatkoselvityksessä tulee ottaa huomioon erilaiset realistiset yhdistymismahdollisuudet. Lahden kaupunginhallitus esittää kuntajakoselvittäjäksi kaupunkineuvos Rolf Paqvalinia.

Valtiovarainministeriö pyysi kaikilta kuudelta kunnalta lausuntoa erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta, selvitysalueesta sekä selvityksen tekijästä.

Kuntajakoselvittäjät esittivät Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän, Nastolan ja Lahden yhdistymistä 1.1.2017 alkaen. Selvityksessä mukana olleet kunnat tekivät päätöksensä 29.9.2014. Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Lahden kaupunki hyväksyivät valtuustojensa päätöksillä kuntajakoselvittäjien esityksen. Hollolan ja Iitin kunnat hylkäsivät esityksen.

Kuntajakoselvittäjät ovat esittäneet selvityksen jatkamista aiemmin asetetulla selvitysalueella 31.1.2015 saakka siten, että kuntajakoselvittäjän ehdotus annetaan kunnille viimeistään 15.12.2014.

Pykälän käsittelyn aikana tehtiin muutosehdotus (Rami Lehto, ps), jossa ehdotettiin jatkoselvitys koskemaan ainoastaan Lahtea ja Nastolaa. Ehdotus kaatui äänin 9-2.

Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, 050 637 81

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs