Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen jää eläkkeelle

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen jää eläkkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2015 klo 10:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaupungin leikkialueet ja katupuut ovat olleet eläkkeelle jäävän kaupunginpuutarhurin varjeluksessa.

”Edeltäjäni Arvo Toivola kehotti muistamaan kaksi asiaa: leikkialueet ja katupuut”, sanoo marraskuussa eläkkeelle jäävä kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen.

Neuvonen on tuon ohjeen muistanut ja vihertoimi pitänyt kaupungin 140 leikkialuetta erinomaisessa kunnossa normistojen kiristymisestä ja ajoittaisesta rahapulasta huolimatta.

Neuvonen on pitänyt myös katupuiden puolta. ”Katupuut ovat pysyvä osa kaupungin vihreää vyöhykettä. Niille pitää luoda olosuhteet, joissa ne pystyvät elämään koko satavuotisen elämänsä.”

Lepaan puutarhaopistosta vuonna 1977 valmistunut Hannu Neuvonen aloitti vaikuttavan uransa kaupungin palveluksessa vuonna 1978 Riihelän asuntomessualueen vihertöiden valvojana. Määräaikainen työsuhde vaihtui pian vihertoimen suunnittelijan sijaisuuteen. Vuonna 1980 Neuvonen valittiin uuteen apulaiskaupunginpuutarhurin virkaan, josta hän siirtyi kaupunginpuutarhuriksi vuonna 1992.

Nousukaudelta niukkuuden kautta tasapainoon

Virkauransa alkuvuosina Neuvonen sai nähdä kiihkeän kasvun vuodet ja viherrakentamisen nousukauden. Sitten iski 90-luvun talouslama, joka kovisteli teollisuutta ja työpaikkoja erityisesti Lahdessa – juuri kun Neuvonen aloitteli uraansa kaupunginpuutarhurina.

”Yhtälö oli vaikea: rahaa oli yhä vähemmän mutta ylläpitoa vaativia alueita yhä enemmän. Myös yleisön odotukset olivat kasvaneet ja normistot kiristyneet.”

Muutamassa vuodessa nuori kaupunginpuutarhuri sai kuitenkin tilanteen tasapainoon.

”Suurin osan työstäni on torjuntataistelua; sitä että yritän arvioida, missä määrärahat ovat parhaassa käytössä ja saada sillä tulosta aikaan”, Neuvonen miettii.

Laune, Ankkuri, Mukkula ja Alatori

Uransa aikaisista merkittävistä kohteista Neuvonen mainitsee Launeen perhepuiston, Ankkurinalueen puistot, Mukkulan kartanopuiston ja Alatorin saneerauksen, joiden suunnittelussa ja rakennuttamisessa hän on saanut olla mukana.

”Launeen perhepuisto on valtakunnallisestikin merkittävä puistoalue, jota on rakentamisen jälkeen ylläpidetty ja kehitetty kohta 30 vuotta.”

”Tänä syksynä avattu Alatorin toimintapuisto on kohde, jollaista harvoin pääse tekemään kaupungin ydinkeskustaan. Käyttäjät sitten päättävät, millainen siitä lopulta tulee”, Neuvonen hymyilee.

Liitteenä Hannu Neuvosen kuva, kuvaaja Lassi Häkkinen.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala
Vihertoimi
Kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen
p. 050 559 4185
hannu.neuvonen@lahti.fi

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs