Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginkirjaston kirjastoauto sai nimekseen Eepos

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginkirjaston kirjastoauto sai nimekseen Eepos

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 15:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginkirjasto sai vuoden vaihteessa kuntaliitoksen myötä toisen kirjastoauton. Vuodesta 2005 Nastolan kunnalla käytössä olleella autolla ei ollut nimeä joten kirjasto järjesti autolle nimikilpailun. Nimiehdotuksia tuli noin kolmesataa. Ehdotusten joukossa oli eläimiä, myyttisiä hahmoja, kirjallisuuteen viittaavia nimiä ja Nastolassa vaikuttaneita ja vaikuttavia henkilöitä. Nimiehdotusten joukosta kirjastoauton nimeksi valikoitui Eepos. Nimenehdottajat luettelivat perusteina mielleyhtymät kirjallisuuteen ja varsinkin Kalevalaan. Lisäksi nimi sointuu loistavasti yhteen kirjaston toisen kirjastoauton, Pegasoksen kanssa.

Nastolan alueella palvelevalla Eepoksella on aikataulussaan 62 pysäkkiä. Auto ajaa viitenä päivänä viikossa ja sen asiakkaita ovat koulut, päiväkodit, palvelutalot ja yksityisasiakkaat.

Lisätietoja: Vastaava kirjastonhoitaja Sanna Kuosa                 

sanna.kuosa@lahti.fi / 050 398 5961

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs