Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginhallitus esittää uuden kunnan perustamista

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus esittää uuden kunnan perustamista

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2014 klo 20:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus käsitteli ma 15.9. Salpausselän kuntajakoselvitystä. Kuuden kunnan yhdistyminen käsitellään kaikkien kuntien valtuustoissa 29.9.

Lahden kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan yhdistämisen 1.1.2017 uudeksi kunnaksi.

Lahden kaupungin näkökulmasta kuuden kunnan alue muodostaa riittävän laajan kokonaisuuden alueen elinvoiman ja edunvalvonnan lisäämiseen. Uusi kunta poistaa kuntien välistä kilpailua asukkaista ja työpaikoista sekä mahdollistaa keskittymisen alueen kilpailukyvyn parantamiseen.

Mikäli kaikki kunnat tekevät myönteisen päätöksen, aloittaa uusi Lahti toimintansa 1.1.2017. Mikäli osa tai jokin kunnista ei hyväksy esitystä, on valtiovarainministeriöllä mahdollisuus harkita selvitysajan jatkamista uuden suppeampaa kuntajoukkoa koskevan uuden esityksen tekemiseksi.

Kuntajakoselvityksen valmistelumateriaali on nähtävillä kuntajakoselvityksen kotisivuilla www.salpauskunta.fi.

 

Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, 050 63781
Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, 050 5569815

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs