Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden Alatorin toimintapuisto avataan - Tiedotustilaisuus medialle torstaina 24.9.2015 klo 14.00

Lahden kaupunki

Lahden Alatorin toimintapuisto avataan - Tiedotustilaisuus medialle torstaina 24.9.2015 klo 14.00

Kutsu.
Julkaistu: 18.09.2015 klo 10:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita Lahden Alatorin toimintapuiston tiedotustilaisuuteen 24.9.2015 klo 14.00–15.00 TryffDeli -kahvilaan (Vapaudenkatu 8). Tilaisuudessa ovat paikalla Alatorin Uusi herääminen -pergolaveistoksen suunnittelija, taiteilija Jan-Erik Andersson, Lahden kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen sekä projektipäällikkö Riitta Niskanen.

Alatorin toimintapuiston julkinen avajaistilaisuus on torstaina 24.9.2015 klo 18.00. Ohjelmassa on muun muassa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran avajaispuhe, Alatorin ja taideteoksen esittely sekä lasten musiikki- ja tanssiesityksiä, ja tarjolla on pientä purtavaa. Juontajana toimii Lahden Radion toimittaja Vihtori Koskinen.

Uudistuksen tavoitteet

Alatorin uudistamisen tavoitteena on ollut rakentaa Lahden ydinkeskustaan viihtyisä ja toiminnallinen puisto, joka houkuttelee lapsia, nuoria ja aikuisia käyttämään puiston liikunnallisia ja taiteellisia virikkeitä. Puistossa on leikki- ja liikuntavälineitä sekä monipuolinen kukkiva kasvillisuus, jota voi ihailla varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Talvella puistoa koristavat jää- ja lumiveistokset, kertoo kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen.

Suunnittelijat toivovat, että erilaiset käyttäjäryhmät kuten päiväkotien, urheiluseurojen ja ikäihmisten ryhmät hyödyntäisivät Alatorin puiston mahdollisuuksia säännöllisesti omassa toiminnassaan. Tavoitteena on saada Alatorin puistosta aktiivinen toimintapiste ja viihtyisä olohuone kaikille kaupunkilaisille.

Lahden kauppatorin juhlavalaistus nähtävillä avajaisissa

Alatorin puiston avajaisten yhteydessä Lahden kauppatori näyttäytyy uudessa juhlavalaistuksessaan, joka valmistui viime kesänä. Juhlavalaistus kytketään päälle tapahtumien yhteydessä pimeään vuodenaikaan.

Kaunis torivalaistus haluttiin toteuttaa mahdollisimman vähillä valaisinpylväillä. Näin torimaisemassa korostuvat torikauppa, vaihtuvat tapahtumat ja ihmiset, kuvailee projektipäällikkö Riitta Niskanen.

Torivalaistus rakennettiin vuoden 2013 kutsukilpailun voittajatyön pohjalta. Voittajakonsepti on nimeltään ”Elo ja olo”, ja sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Marjut Kauppinen.

Lisätietoa ja kuvia kauppatorin valaistuksesta Lahti uudistuu-sivuilta osoitteesta: http://lahtiuudistuu.fi/ydinkeskusta/kauppatori/torin-valaistus/

Toimitamme pyynnöstä korkearesoluutioisia valokuvia torivalaistuksesta tiedotusvälineiden käyttöön.

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen
p. 050 559 4185, hannu.neuvonen@lahti.fi

Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen
p. 050 387 8715, anne.karvinen-jussilainen@lahti.fi

Projektipäällikkö Riitta Niskanen
p. 050 559 4200, riitta.m.niskanen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs