Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kutsu medialle 11.1.2016 klo 8.00: RAI-Lääkehoidon moniammatillinen arviointi –projektin esittely ja tulokset

Lahden kaupunki

Kutsu medialle 11.1.2016 klo 8.00: RAI-Lääkehoidon moniammatillinen arviointi –projektin esittely ja tulokset

Kutsu.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 08:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin Vanhusten palvelujen ja kuntoutuksen ja Sairaala-apteekin RAI-Lääkehoidon moniammatillinen arviointi –projektin esittely ja tulokset

Lahden kaupungin vanhustenpalveluissa ja kuntoutuksessa oli käynnissä 2014-2015 Tekes-rahoitteinen projekti, jossa kehitettiin RAI-arviointijärjestelmään työkalu lääkitysongelmaisten asiakkaiden tunnistamiseen ja lääkehoidon seurantaan.

Tarkoituksenmukainen  lääkehoito on tärkeä osa iäkkäiden hoitoa. Kaikki lääkkeet eivät sovi iäkkäille, ja annoksissa tulee huomioida ikääntymisen tai sairauksien vaikutukset elimistöön. Kun hoidettavia sairauksia tai käytettäviä lääkkeitä on paljon, korostuu tarve lääkehoidon säännölliseen arviointiin ja seurantaan. Kun käytetään vain tarpeellisia ja yksittäiselle asiakkaalle vaikuttavia lääkkeitä, saavutetaan kustannussäästöä yksilölle ja yhteiskunnalle.

Lehdistötilaisuudessa sairaala-apteekkari Leena Riukka esittelee tiedotusvälineille RAI-lääkehoitoprojektin ja siinä kehitetyn lääkehoidon moniammatillisen arviointimallin kotihoitoon ja palveluasumiseen. Tilaisuudessa kerrotaan myös Lahden toiminnasta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean moniammatillisessa verkostossa.

RAI-lääkehoitoprojektissa kehitetyt mallit on päätetty vakiinnuttaa Lahdessa osana kotihoidon päätöstä siirtyä käyttämään koneellisen annosjakelun palvelua. Sairaala-apteekkari Leena Riukka kertoo koneellisen annosjakelun tarjoamasta mahdollisuudesta siirtää työn painopistettä hoitotyöhön ja lääkehoidon seurantaan lääkelogistiikan sijasta.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 11.1.2016 klo 8.00 – 9.00 Sosiaali- ja terveystoimialan toimipaikassa osoitteessa Duo II, Aleksanterinkatu 24 B, 6 krs., Lahti.

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittautumaan viimeistään 4.1. osoitteeseen tommi.patynen@lahti.fi. Voitte myös lähettää etukäteen kysymyksiä, joita toivotte käsiteltävän.

Lisätietoja:

Sairaala-apteekkari Leena Riukka
leena.riukka@lahti.fi
p. 050 391 621

Proviisori Carita Linden-Lahti
carita.linden-lahti@lahti.fi
p. 044 416 3653

Vanhusten palvelujen ja kuntoutuksen johtaja
Ismo Rautiainen
ismo.rautiainen@lahti.fi
p. 044 716 1948

Ilmoittautumiset:

Viestintäpäällikkö Tommi Pätynen
Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimiala
tommi.patynen@lahti.fi
p. 050 398 7663

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs