Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntakentän murros ja sähköistyvät palvelut: Valtiovarainministeriö Kuntamarkkinoilla 10. - 11.9.2014

Valtiovarainministeriö

Kuntakentän murros ja sähköistyvät palvelut: Valtiovarainministeriö Kuntamarkkinoilla 10. - 11.9.2014

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2014 klo 10:41
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö osallistuu Kuntamarkkinoille 10. - 11. syyskuuta järjestämällä kaksi seminaaria ja useita tietoiskuja. Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on mukana tapahtumassa.

Ministeri Risikko on tavattavissa valtiovarainministeriön esittelypisteellä keskiviikkona kello 12.30 - 13.45 ja torstaina kello 12.00 - 12.45. Valtiovarainministeriön esittelypiste sijaitsee Kuntatalon pohjakerroksessa osastolla i1.

SADe-ohjelma esittäytyy Kuntatalon pohjakerroksessa osastolla j1. Valtiovarainministeriön JulkICT-toimintoon voi tutustua 4. kerroksessa huoneessa 4.9.

Evästystä kuntakentän murrokseen

Valtiovarainministeriön seminaareissa keskustellaan kuntakenttää myllertävistä uudistuksista.

Selkiytyykö hallinto ja helpottuuko asiointi? -seminaari on keskiviikkona kello 15.45 - 17.00 Kuntatalon kolmannessa kerroksessa (huone 3.6).

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, kehittämisjohtaja Marko Puttonen ja Uudenmaan liiton maakuntajohtaja Ossi Savolainen sekä kehityspäällikkö Tanja Rantanen Kuntaliitosta esittelevät seminaarissa keskus- ja aluehallinnon uudistusta, aluedemokratian toteutumista sekä yhteistä asiakaspalvelua.

Kunnat murroksessa – mistä eväät muutokseen? puhuttaa torstaina 11. syyskuuta kello 10.00 - 12.00 Kuntatalon isossa luentosalissa (1. kerros).

Seminaarissa liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko luo katsauksen kuntien kannalta ajankohtaisiin kysymyksiin ja uudistuksiin.

Lisäksi ylijohtaja Päivi Laajala johtaa paneelikeskustelua, jossa talouspolitiikan koordinaattori Jukka Pekkarinen, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen keskustelevat kuntien roolin muutoksesta ja muun muassa sote-uudistuksen vaikutuksesta.

Tietoiskut, SADe ja JulkICT

Tietoiskuissa (Tietolinja, pohjakerros) esillä ovat metropolihallinto, kuntatalousohjelmaa, etäpalvelu ja Asiakaspalvelu2014-hanke.

SADe-ohjelman tietoiskuissa esitellään uusia kunnille tarjottavia sähköisiä palveluja. Keskiviikkona aiheena ovat sosiaali- ja terveysalan palvelut ja lausuntopalvelu.fi. Torstaina vuorossa on rakentamisen lupapalveluiden lupapiste.fi.

JulkICT-toiminnon keskiviikon esitykset tarjoavat ajankohtaiskatsauksen julkisen hallinnon ICT-toimintaan ja kansallisen palveluarkkitehtuurin etenemiseen. Esittelyssä ovat lisäksi Kuntatieto-ohjelma, ICT-muutostuki kuntarakennemuutoksissa ja julkisen hallinnon asiakkuusstrategian toimeenpano. Torstaina aiheena ovat palvelutietovaranto, yhteentoimivuus.fi ja JulkICT Lab sekä julkisen hallinnon suositukset.

Kunta- ja aluehallinto-osaston ohjelma
SADe-palvelujen ohjelma
JulkICT-toiminnon ohjelma

Lisätietoja

projektisuunnittelija Saara Nevala. puh. 02955 30532 (kunta- ja aluehallinto-osasto)
neuvotteleva virkamies Heikki Talkkari, puh. 02955 30096 (JulkICT)
ohjelma-assistentti Salla Salmi, puh. 02955 30245 (SADe-ohjelma)

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs