Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuluvana vuonna Lahden väkiluku pienentynyt kahdeksalla henkilöllä

Lahden kaupunki

Kuluvana vuonna Lahden väkiluku pienentynyt kahdeksalla henkilöllä

Tiedote.
Julkaistu: 22.07.2014 klo 11:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Lahden väkiluku oli kesäkuun lopussa 103 356. Väkiluku pieneni kesäkuussa 18 henkilöllä.  Maahanmuutto kasvatti väkilukua 20 henkilöllä. Syntyneitä oli seitsemän henkilöä enemmän kuin kuolleita. Kuntien välinen muuttoliike vähensi kaupungin väestömäärää 45 henkilöllä.  

Kaupungin väkiluku on pienentynyt tammikuun alusta kahdeksalla henkilöllä. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona kasvu oli 161 henkilöä.

Negatiivinen väestönkehitys johtuu sekä muuttotappiosta muihin kuntiin että lisääntyneestä kuolleisuuden enemmyydestä. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla Lahdesta muutti muihin kuntiin 18 henkilöä enemmän kuin niistä oli tulomuuttajia. Viime vuonna vastaavana ajankohtana muuttotappio muihin kuntiin oli vieläkin  korkeampi eli 29 henkilöä. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa kuolleita oli 74 enemmän kuin syntyneitä. Sen sijaan viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla syntyneitä oli 18 enemmän kuin kuolleita. Myös siirtolaisuus on tuonut kaupunkiin entistä vähemmän asukkaita. Tammi-kesäkuussa nettomaahanmuuton seurauksena asukasmäärä kasvoi 84 henkilöllä. Edellisenä vuonna vastaava luku oli 172.    

Aikaisemmin ilmestyneet tilastotiedotteet ja tilastokatsaukset

Lisätietoja:
Irja Henriksson
Tutkija
p. 050 398 5148
irja.henriksson@lahti.fi
Lahden kaupunki
www.lahti.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs