Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » KT Kuntatyönantajat tuomitsee JHL:n laittoman työtaistelun

KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat tuomitsee JHL:n laittoman työtaistelun

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2014 klo 08:54
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajat tuomitsee Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n tänään 23. syyskuuta toteuttaman laittoman työtaistelun. JHL ja sen paikallinen ammattiyhdistys osoittavat täydellistä piittaamattomuutta työrauhajärjestelmää ja -velvollisuutta kohtaan.

Työtuomioistuin tuomitsi viime viikolla JHL:n ja sen paikallisen ammattiyhdistyksen hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Työtuomioistuimen tuomion mukaan jo työtaistelutoimenpiteellä uhkaaminen on laiton työtaistelutoimenpide. Koska järjestöt eivät kunnioittaneet annettua tuomiota, vie KT nyt toteutetun työtaistelun työtuomioistuimen käsittelyyn.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 77 10

 

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs