Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kokkolassa vauhditetaan kiertotaloutta

Centria-ammattikorkeakoulu

Kokkolassa vauhditetaan kiertotaloutta

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 08:41
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kiertotalouden mukaista toimintaa ja teollisia symbiooseja edistävä Kokkola Industrial Symbiosis System -hanke (KISS) on käynnistynyt 1.10.2015. Tavoitteena on parantaa alueellamme jo olemassa olevan liiketoiminnan kannattavuutta sekä synnyttää uutta teknologia- ja palveluliiketoimintaa resurssiviisaan toiminnan ja kiertojen sulkemisen avulla. Hanke lisää alueen omavaraisuutta hyödyntämällä alueella jo olevia materiaali-, energia- ja henkilöresursseja sekä pienentämällä ympäristön kuormitusta.

- Kiertotalouden mukaisen toiminnan vaikutuksesta säästetään neitseellisiä raaka-aineita, vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä, kaatopaikkajätteen ja vaarallisen jätteen määrää sekä lisätään kierrätettävän tai uudelleenkäytettävän materiaalin käyttöä, kertoo projektipäällikkö Heidi Kanala-Salminen.

Vaikka hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat alueen teolliset yritykset, tavoitteena on saattaa yhteistyöhön sekä isot toimijat pk-, maatalous- ja kunnallisen sektorin toimijat viranomaisia unohtamatta.

KISS:n työtä tukevat uudessa hallitusohjelmassa linjatut esitykset kierrätyskelpoisen jätteen kaatopaikkakiellosta, kierrätyspohjaisten ratkaisujen ominaisuuksiin liittyvän sääntelyn kohtuullistamisesta sekä hevosen lannan käytön sallimisesta energiatuotannossa. Lisäksi hankkeen mukaisilla toimilla edesautetaan Eurooppa 2020 -strategian "Resurssitehokas Eurooppa" -lippulaivahankkeen ja ”Kohti resurssitehokasta Eurooppaa” -etenemissuunnitelman toteuttamista. Tavoitteena on etenemissuunnitelman mukaisesti tukea jäsenvaltioiden pyrkimyksiä auttaa yrityksiä tekemään yhteistyötä tuottamiensa jätteiden ja sivutuotteiden hyödyntämiseksi siten, että vuoteen 2020 mennessä jätettä käsitellään resurssina ja enemmän materiaaleja päätyy kierrätykseen korkeatasoisen kierrätyksen kautta.

KISS toimii yhteistyössä Motiva Oy:n koordinoiman teollisia symbiooseja edistävän kansallisen FISS-ohjelman kanssa. Kaksivuotisen hankkeen päärahoituksesta vastaa Keski-Suomen ELY-keskus. Hanke rahoitetaan Euroopan unionin kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Hankkeen toteutuksesta vastaa Centria-ammattikorkeakoulu.

Yhteystiedot:         
projektipäällikkö Heidi Kanala-Salminen, puh. 044 725 0241, heidi.kanala-salminen@ketek.fi

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs