Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kirjaporvari Veikko Sonninen kertoo Lahti-muistoistaan

Lahden kaupunki

Kirjaporvari Veikko Sonninen kertoo Lahti-muistoistaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 09:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kirjaporvari, lahtelainen Veikko Sonninen kertoo kouluvuosistaan ja työelämänsä ensiaskelista Lahdessa keskiviikkona 16. maaliskuuta klo 17.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Hän käsittelee näitä asioita myös kirjassaan Kylmän tilan poika (2015).

 

Veikko Sonninen syntyi 1949 Ylä-Savon Lapinlahdella köyhiin oloihin. Olot eivät juuri vaurastuneet, kun perhe muutti raivaamattomaan korpeen, kylmälle tilalle Hämeen läänin Koskelle.

 

Kylmän tilan poika on paitsi yksilön kehityskertomus ennen kaikkea monitasoinen ajankuva vähäväkisen kansan elämästä 1950- ja 1960-lukujen maaseudun kylmällä tilalla; millaista se oli kylässä, jossa oli kymmeniä kylmiä tiloja ja millaista se oli maassa, johon oli sodan jälkeen lyhyessä ajassa luotu asuinsijat yli 400 000:lle Karjalasta paenneelle evakolle ja noin 100 000:lle kylmien tilojen asukkaalle.

 

Äärimmäisestä köyhyydestä huolimatta Veikko pääsi opintielle: keskikouluun, kauppaopistoon, iltalukioon ja lopulta yliopistoon. Kirjassa katsellaan koulupojan silmin 50 vuoden takaista Lahtea ja nuorukaisen silmin eteen avautuvia työelämän näkymiä. Työura alkoi Upolla ja Iskulla. Lakimiehenä elämäntyö johti Lääketeollisuusyhdistyksen toimitusjohtajaksi (1977-1988), Suomen Kustannusyhdistyksen toimitusjohtajaksi ja Suomen Kirjasäätiön asiamieheksi (1988-2007).

 

Veikko Sonninen viettää eläkepäiviään vaimonsa kanssa Lahden Metsäkankaalla ja paljon myös talvea paossa Thaimaassa ja Espanjassa.

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto ja siihen on vapaa pääsy.

 

Lisätiedot:

Eija Eskola, Lahden kaupunginkirjasto, eija.eskola@lahti.fi, 03 8125 620  (10.3. alkaen)

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs