Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kevätpyöräily eteläisessä Lahdessa lauantaina 17.5.2014

Lahden kaupunki

Kevätpyöräily eteläisessä Lahdessa lauantaina 17.5.2014

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 08:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä kutsuu lahtelaiset jälleen mukaan Lahden kevätpyöräilytapahtumaan lauantaina 17.5.2014 klo 10–14. Tapahtuma on kaikille avoin, esteetön ja maksuton.

Perinteinen tapahtuma keväisessä Lahdessa

Kevätpyöräily on Lahden kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1996 lähtien. Kevätpyöräilyssä kierretään polkupyörällä, pyörätuolilla tai kävellen rastipisteitä, jotka sijaitsevat tänä vuonna eteläisen Lahden alueella.

Rastipisteillä saa monipuolisesti tietoa esimerkiksi liikenneturvallisuudesta, pyörän huollosta, Patoseudun toimintakeskuksesta sekä Royal Cycling Team ry:n toiminnasta. Alijuhakkalan koululla Autoliitto ja Liikenneturva järjestävät fillarin ajotaitoradan. Launeen perhepuistossa on esillä Nuokun sirkus, pyöräilyjärjestö Royal Cycling Team ry sekä Salpausselän samoojat ry. Hennalan varuskunnan alueella voi pikkurahalla ostaa mainioita Sotilaskotiyhdistyksen munkkeja.Tapahtuman esite reitteineen on saatavissa Lahden kaupungin verkkosivuilta sekä Kevätpyöräilytapahtuman aikana mistä tahansa rastipisteestä. Kolmen eri rastipisteen leimalla osallistut hienojen pyöräilyaiheisten tuotteiden arvontaan!

Lahden seudun pyöräilyopas julkaistaan Launeen perhepuistossa 

Kevätpyöräilytapahtumassa julkaistaan toimittaja Ina Ruokolaisen kirjoittama ja graafikko Jalo Toivion taittama Pyöräilyopas – Kotiseutupyöräilyä Lahden seudulla. Pyöräilyopas on teos, joka sisältää runsaasti tietoa Lahden seudun hyvistä pyöräilykohteista ja –reiteistä. Ina Ruokolainen esittelee kirjaa Launeen perhepuiston rastipisteellä klo 10–12.

Oppaan on mahdollistanut Lahden seutu – Lahti Region Oy yhteistyössä Lahden kaupungin kansssa. Opasta voi jatkossa tiedustella Lahti Regionin Trion INFO-pisteestä, Aleksanterinkatu 18, Lahti.

Tapahtuman järjestäjää Lahden kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä

Lahden kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän tehtävänä on edistää liikkumisen turvallisuutta kaupungin alueella. Työryhmään kuuluu kaupungin eri hallintokuntien edustajia, Lahden Liikenne, Liikenneturva, Poliisi, Autoliitto, Lahden kaupungin vammaisneuvosto sekä eri yhdistyksiä ja seuroja, mm. pyöräilyjärjestö Royal Cycling Team ry. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen ovat konkreettinen tapa kertoa liikenneturvallisuuden merkityksestä.

Liikenneturvallisuus on viime vuosina kehittynyt hyvään suuntaan Lahdessa. Poliisin tietoon tulleiden tieliikenneonnettomuuksien määrä Lahden kaupungin alueella on pudonnut vuosien 2010 - 2011 tasolta (n. 800 tapausta/v) neljänneksen vuoteen 2013 mennessä (611 tapausta). Loukkaantumisiin johtavat onnettomuudet ovat vähentyneet myös samassa suhteessa (v. 2010: 106 tapausta, v. 2013: 84 tapausta). Tieliikenneonnettomuuksia sattuu eniten tammikuussa ja vähiten huhtikuussa. Yleisin onnettomuuspäivä on perjantai ja ajankohta klo 15–16. Valtaosa (84 %) onnettomuuksista tapahtuu taajamissa. Henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista keskimäärin 43 % on kevyen liikenteen onnettomuuksia, eli ainakin toinen osapuoli on kulkenut jalan, pyörällä tai mopolla. Lahden kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä toivoo, että asukkaat kiinnittäisivät turvallisuuteen erityistä huomiota liikkuessaan Lahden kaupungin keskustan alueella, jossa on väliaikaisesti runsaasti poikkeustilaratkaisuja.

Lisätietoja:
Kevätpyöräilytapahtuma ja liikenneturvallisuus
Matti Heikkinen, Lahden kaupunki, 044 7161031
Saara Vauramo, Lahden kaupunki, 044 716 1585 

Lahden pyöräilyopas
Ina Ruokolainen, 0400 355243

Liitteet:
Pyöräilyopas –kirjan kansikuva
Kevätpyöräilyn reitti

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs