Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunkisuunnittelun kansainvälisessä kesäkoulussa hahmotellaan Hirvensalon ja Uittamon välisen, mahdollisen tulevan sillan ympäristöä

Turun kaupungin ympäristötoimiala

Kaupunkisuunnittelun kansainvälisessä kesäkoulussa hahmotellaan Hirvensalon ja Uittamon välisen, mahdollisen tulevan sillan ympäristöä

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 11:02
Julkaisija: Turun kaupungin ympäristötoimiala

Turku isännöi 13.8.–21.8.2015 jo seitsemännen kerran nuorten kaupunkisuunnittelijoiden kansainvälistä kesäkoulua. IFHP:n (International Federation for Housing and Planning), Aalto-yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteistyössä järjestämä kesäkoulu kokoaa eri puolilta maailmaa yhteen 18 kaupunkisuunnittelusta ja arkkitehtuurista kiinnostunutta opiskelijaa. Tänä vuonna Turun kaupunki on valinnut Hirvensalon ja Uittamon välisen, mahdollisen tulevan sillan ympäristön kesäkoululaisten projektikohteeksi. Tavoitteena on saada uusia suunnitteluideoita ja herättää keskustelua aiheesta.

Teemana luonnonvaroja säästävä ja elämänlaatua parantava kaupunkisuunnittelu

Kesäkoulun teemana on tällä kertaa More with Less – From Resource Scarcity to Social Abundance. Teeman mukaisesti opiskelijoita rohkaistaan luonnonvaroja säästävään, mutta samalla yhteisön elämänlaatua parantavaan kaupunkisuunnitteluun. Niin Hirvensalossa kuin Uittamollakin nuorten suunnittelijoiden haasteina ovat luonnon säilyttämisen lisäksi kuitenkin myös alueella jo asuvien ihmisten asenteet ja tarpeet. Kaiken kaikkiaan opiskelijoiden pyrkimyksenä on suunnitella ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti toimiva alue.

Opiskelijat tapaavat suunnitteluprojektin aikana myös naapurustojen asukkaita sekä alueen toimijoita vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa, jossa osallistujat saavat esittää mielipiteitään sillan rakentamiseen liittyvistä hyödyistä ja haitoista sekä sillan tarpeellisuudesta. Keskustelutilaisuus järjestetään kesäkoulun työtiloissa Vanha Suurtori 7:ssä (Hjeltin talo, entiset Valonian tilat 1. kerroksessa) perjantaina 14.8. klo 15–17. Sisäänkäynti tapahtuu sisäpihan kautta. Keskustelu käydään englannin kielellä.

Kesäkoulun tuotokset esillä 21.8.

Kesäkoulun lopuksi perjantaina 21.8. opiskelijat esittelevät suunnitelmansa klo 1316 työtiloissaan Vanhalla Suurtorilla. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kutsu tiedotusvälineille

Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus tutustua kesäkoulun toimintaan ja haastatella opiskelijoita keskiviikkona 19.8. klo 10–12 kesäkoulun työtiloissa Vanha Suurtori 7:ssä. Tervetuloa seuraamaan myös opiskelijoiden esityksiä perjantaina 21.8.

Lisätiedot

Turun kaupungin ympäristötoimiala
Kaavoitusarkkitehti Paula Keskikastari
puh. 050 5589 214
paula.keskikastari@turku.fi

IFHP:n kesäkoulun viralliset sivut: http://ytksummerschool.aalto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs