Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunki ja yrittäjät auttavat yhdessä nuoria töihin

Lahden kaupunki

Kaupunki ja yrittäjät auttavat yhdessä nuoria töihin

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki ja Lahden Yrittäjät ovat luoneet yhdessä verkkotyökalun nuorten työllistämisen avuksi. Matkalla duuniin! -palvelu on ainutlaatuinen Suomessa.
 

Palvelussa lahtelaiset nuoret ja yritykset kohtaavat harjoittelupaikan, oppisopimuksen tai työpaikan merkeissä. Nuoret voivat kaupungin nuorisopalvelujen työhönvalmentajien avustuksella luoda palveluun omia työnhakuilmoituksia ja yritykset voivat ilmoittaa omista vapaista paikoistaan. Maksuton palvelu on suunnattu lahtelaisille työttömille 17-29 -vuotiaille nuorille sekä Lahden ja Nastolan Yrittäjien jäsenyrityksille.

– Nuoret ovat meidän tulevaisuuden työvoimaa, joten Lahden Yrittäjien oli helppo lähteä mukaan. Palvelu tarjoaa yrityksille erilaisia vaihtoehtoja tukea nuoria heidän työelämänsä alkutaipaleella, toteaa puheenjohtaja Kari Helokivi.

Lahtipaketti tukee työllistämistä

Hämeen TE-toimisto, Lahden kaupunki ja Lahden Yrittäjät ry ovat yhdessä kehittäneet yrityksille uuden tavan hakea taloudellista tukea nuoren palkkaamiseen. Yhdellä hakemuspaketilla voi nyt hakea sekä valtion palkkatuen että Lahden kaupungin työllistämistuen nuoren lahtelaisen työsuhteeseen tai oppisopimukseen. Tuet ovat yhteensä 50 % palkkauskustannuksista ja päätökset molemmista tuista tulevat kerralla.

Lahtipakettiin kuuluvat myös valmentajien palvelut mukaan lukien avustaminen hakemuspaketin täyttämisessä. Lahtipaketti 2015 on toistaiseksi tarjolla vain Lahden ja Nastolan Yrittäjät ry:n jäsenyrityksille Matkalla duuniin! –palvelun kautta.

Työpaikoille tarvetta
Nuorten työ- ja harjoittelupaikoille on tarvetta. Tammikuussa Lahdessa oli alle 25-vuotiaita työttömiä vajaat 1 400. Nuoria oli työttömänä 122 enemmän kuin vuotta aiemmin. Vastavalmistuneita 25-29-vuotiaita työttömiä päijäthämäläisiä oli tammikuussa 136.

– Nuorten työllistämisessä on syntynyt hienoa alueellista yhteistyötä kaupungin, työvoimaviranomaisten, oppilaitosten ja yrittäjien kesken. Matkalla duuniin! on ainutlaatuinen palvelu, sillä siinä työhönvalmentajat palvelevat sekä yrityksiä että nuoria, kuvailee yritysyhteistyökoordinaattori Vesa Nykänen Lahden kaupungin nuorisopalveluista.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan nuorten työllistymismahdollisuuksiin panostaminen on tulevaisuuden kannalta tärkeintä, mitä voimme tehdä.

– On erinomaista, että Lahden Yrittäjät on yhdessä työhallinnon ja kaupungin kanssa ennakkoluulottomasti tarttunut nuorten työllistämiseen. Tämä hanke on kaikkein vaikuttavinta, tulosta tuottavinta valtion ja kaupungin työllistämisrahojen käyttöä.

 

matkalladuuniin.fi

 

Lisätietoja:
Vesa Nykänen
yritysyhteistyökoordinaattori
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
044 716 1038

Kari Helokivi
puheenjohtaja
Lahden Yrittäjät ry
0400 845 308

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs