Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunki etsii kehittämiskumppania Kurjenlinnan alueelle

Turun kiinteistöliikelaitos

Kaupunki etsii kehittämiskumppania Kurjenlinnan alueelle

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2016 klo 17:52
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turun kaupunki etsii yhtä tai useampaa kehittämiskumppania Kurjenmäen kaupunginosassa sijaitsevan entisen sairaala-alueen kehittämiseen. Kaavaluonnoksessa alueelle on osoitettu asuin- ja toimistorakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa myös lähipalvelutiloja ja palveluasuntoja. Kurjenlinnan alueella sijaitsevat entisen sairaalan vanhat rakennukset ovat säilytettäviä kohteita. Lisäksi alueelle on kaavailtu uudisrakentamista. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti kumppanin hausta kokouksessaan 28.9.

Turun kaupunki haluaa kehittää entistä sairaala-aluetta ja etsii hankkeeseen yhtä tai useampaa kehittämiskumppania. Kyseessä oleva Kurjenlinnan alue on laajuudeltaan noin 2,7 hehtaaria. Alueella sijaitsevat entiset sairaalarakennukset ovat suojeltuja ja niiden bruttoala on yhteensä noin 15.300 kerrosneliömetriä. Korttelialueella on lisäksi täydennysrakentamispaikkoja uudisrakennuksille yhteensä 9.600 kerrosneliömetriä.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan hyväksymän asemakaavamuutosluonnoksen mukaisesti Kurjenlinnan alue kuuluu asuin- ja toimistorakennusten korttelialueeseen, jolle saa sijoittaa myös lähipalvelutiloja ja palveluasuntoja. Alueen asemakaavamuutosluonnos on tarkoitus kehittää asemakaavaehdotukseksi yhdessä valitun kumppanin tai kumppanien kanssa.

Kehittämiskumppania etsitään avoimen kaksivaiheisen neuvottelumenettelyn kautta. Ensimmäisessä vaiheessa kohteen kehittämisestä kiinnostuneita tahoja pyydetään ilmoittautumaan ja esittämään tarvittavat selvitykset. Toisessa vaiheessa neuvotteluja jatketaan yhden tai useamman ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuneen tahon kanssa.

Kurjenmäen sairaalan vanhat rakennukset muodostavat rakennustaiteellisesti ja sosiaalihistoriallisesti erittäin arvokkaan kokonaisuuden, jolla on merkittävä asema kaupunkikuvassa. Rakennukset on merkitty yleiskaavassa säilytettäviksi kohteiksi.

Kurjenmäen aluetta aloitettiin rakentamaan vuonna 1893, jolloin sinne perustettiin kunnallinen köyhäintalo. Alueen vanhimmat rakennukset ovat Uudenmaantien varren kaksi vierekkäistä taloa, jotka yhdistettiin betonisella väliosalla Kurjenlinnaksi kutsutuksi kokonaisuudeksi 1950-luvulla. Rakennukset tehtiin alun perin kasarmeiksi. Alueen länsilaidalla sijaitsee vuonna 1899 valmistunut arkkitehti Arthur Kajanuksen suunnittelema rakennus, mikä rakennettiin aikoinaan köyhäintalon työlaitokseksi.

Liittenä viistoilmakuva Kurjenlinnan alueesta.

Lisätietoja:

Tonttipäällikkö Timo Laiho
Kiinteistöliikelaitos
Puh. 040 538 2209
timo.laiho@turku.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs