Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaupunginjohtaja hyppää sähköpyörän satulaan

Lahden kaupunki

Kaupunginjohtaja hyppää sähköpyörän satulaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2016 klo 10:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta otti sähköpyörähaasteen vastaan ja pyöräilee sähkön avustamana arkimatkoillaan viikon ajan. Kaupunginjohtaja pyöräilee vuosittain satoja kilometrejä, mutta sähköpyörää hän ei ole kokeillut. Työmatkansa hän on kulkenut viime vuosina autolla.

- Odotukset ovat korkealla. Voisiko se esimerkiksi tehdä työmatkapyöräilystä helpompaa ja houkuttelevampaa, Myllyvirta pohtii.

Lahden kaupungin kokeilussa tarjotaan sähköpyöriä ilmaiseksi kaupunkilaisten käyttöön. Heinäkuussa kahdeksan henkilöä saa kukin kerrallaan kokeilla pyörää viikon ajan.

Nopea ja kevyt kulkuväline 

Sähköpyörä on erinomainen keino lisätä pyöräilyä arjessa. Sähköpyörällä pyöräillään useammin ja pidempiä matkoja kuin tavallisella pyörällä.  Sähköpyörä on kevyt ja nopea kulkuväline, jonka avulla on mahdollista hikoilematta polkea kymmenenkin kilometriä puolessa tunnissa.

Lahtelaisten työmatkat ovat keskimäärin kuusi kilometriä pitkiä. Lahdessa, kuten muissakin suomalaisissa kaupungeissa, näistä matkoista 60 – 70 prosenttia kuljetaan henkilöautolla. Kävelyn ja pyöräilyn osuus laskee merkittävästi jo 1-2 kilometriä pidemmillä matkoilla.

Lisätietoja

liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, p. 050 559 4100
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, p. p. 050 638 95

 

kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs