Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kauppatorin valaistuksesta pian ehdotus

Lahden kaupunki

Kauppatorin valaistuksesta pian ehdotus

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2014 klo 12:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kauppatorin valaistusta on työstetty eteenpäin viimesyksyisen ideakilpailun pohjalta.  Torille on suunniteltu tehokkaan pylväsvalaistuksen lisäksi valokaivoksi kutsuttua teosta. Valokaivo toimisi kosketeltavana taide-elementtinä, kohtaamispaikkana ja esiintymiskorokkeena. Valaistussuunnitelma on esillä teknisessä lautakunnassa lokakuun lopussa, jonka jälkeen sitä esitellään yleisölle.

Kaupunginhallitus on vaatinut, että Alatorille suunniteltua leikkialuetta suurennetaan. Alatorille tulisi myös muita toiminnallisia alueita, joita ideoidaan vielä tänä syksynä taiteilijoiden avulla. Alatorista halutaan kaikkien lahtelaisten ympärivuotinen oleskelupaikka. Alatorin suunnitellaan valmistuvan Taidelauantaiksi syyskuussa 2015.

Toriparkkityömaa pysyy aidattuna huhtikuuhun asti työmaan työturvallisuuden vuoksi. Porrashuoneita rakennetaan talven aikana. Kauppatorin on määrä valmistua ensi vapuksi.

Keskustan yleissuunnitelma tulee liikenneratkaisun osalta uudelleen tekniseen lautakuntaan 7.10. Lisäselvityksiä on tehty muun muassa Aleksanterinkadun vaihtoehdoista ja liikennemääristä. Pohjaesityksenä on, että Aleksanterinkadusta tulisi yksisuuntainen ja yksikaistainen niin sanottu jaetun tilan katu, jolla sallitaan myös hidas henkilöautoliikenne.

Kaupungin pysäköintipolitiikka valmisteilla

Lahdessa on 45 000 henkilöautoa ja 5 000 pakettiautoa.  Pysäköintipaikkojen järjestäminen näille on ensisijaisesti kiinteistöjen vastuulla, mutta osa keskusta- ja liityntäpysäköinnistä kuuluu kaupungille.

Kaupunki kokoaa pysäköintiin liittyviä päätöksiä ja linjauksia valmisteilla olevaan pysäköintipolitiikkaan.  Siinä on tarkoitus mm. tarkentaa kaavoissa vaadittavien pysäköintipaikkojen määrien laskentaperusteita, selventää Lahden Pysäköinti Oy:n roolia sekä tutkia muutostarpeita eri pysäköintitunnusten hintoihin ja aluerajauksiin. Erityiskohteisiin, kuten uudelle Ranta-Kartanon alueelle tehdään omat linjaukset.  Polkupyöräpysäköinti, mopoparkit ja sähköautojen latauspaikat ovat myös mukana tarkastelussa.  Pysäköintipolitiikkaa laaditaan kaupungin omana työnä ja sen on tarkoitus valmistua tänä vuonna.

Keskustan kehittämisen ohjausryhmä kokoontui 23.9. Ryhmän tehtävänä on seurata, yhteen sovittaa ja ohjata keskustakehittämisen eri hankkeita.

Lisätietoja:

Riitta Niskanen, projektipäällikkö, p. 050 559 4200
Pirkko-Leena Jakonen, projektipäällikkö, p. 044 416 3503 (pysäköintipolitiikka)

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs