Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kalahallin tiloihin haetaan uutta yhteistyökumppania 30.9 mennessä

Vaasan kaupunki

Kalahallin tiloihin haetaan uutta yhteistyökumppania 30.9 mennessä

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 10:25
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupunki järjestää avoimen laatukilpailun Kalarannan pienvenevalkamassa sijaitsevalle rakennuspaikalle. Paikalla nykyisin sijaitseva Kalahallirakennus korvataan uudella liikerakennuksella, jolle osoitetaan rakennusoikeutta noin 400 m2. Hakuaikaa on 30.9. saakka.

Kuva: Jaakko Salo 

Laatukilpailun tarkoituksena on saada paikalle mahdollisimman korkeatasoinen suunnitelma, toteuttaja sekä liikeidea tai palvelukonsepti. Alueelle rakentaminen edellyttää tavanomaista korkeampaa laatutasoa, sillä se sijaitsee kaupunkikuvallisesti ja historiallisesti tärkeällä paikalla.

- Kalaranta on osa meidän arvoympäristöä, se on keskeinen ja tärkeä paikka Vaasassa, kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä korostaa.

Kilpailu on osa laajempaa keskustan ranta-alueiden kehittämistyötä. Laatukilpailun järjestämisestä vastaa Vaasan kaupungin kiinteistötoimi.

Tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden

Kilpailussa arvioidaan rakennussuunnitelman arkkitehtuuria, kokonaiskonseptia, käytettävyyttä, sopivuutta kaupunkikuvaan ja toteutusorganisaation edellytyksiä. Arvioinnissa keskitytään suunnitelman kokonaiskuvaan ja innovatiivisuuteen pikemmin, kuin yksityiskohtien virheettömyyteen.

Suunnitelmassa tulee huomioida yleiset suunnitteluohjeet, jotka löytyvät kilpailuohjelmasta. Kiinteistöön halutaan muun muassa yleiset wc-tilat, jotka ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Esteettömyys, liikennejärjestelyt ja kaikkien julkisivujen korkea laatu ovat myös olennaisessa asemassa alueen suunnittelussa.

- Kalahallin tilalle halutaan julkinen ja avoin tila, jossa on tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden, kiinteistötoimen tonttipäällikkö Pertti Onkalo kertoo.

Hakija voi olla esimerkiksi yrittäjä, toteuttamisesta vastaava rakennuttaja tai rakennusliike. Hakijan ollessa rakennuttaja tai rakennusliike, tulee päähakijan lisäksi esittää vähintään yksi yhteistyökumppani, joka tulee käyttämään kohdetta palvelujen tai tuotteiden tarjoamiseen.

Kilpailuun osallistutaan toimittamalla kilpailuohjelmassa esitettyjen sääntöjen mukainen ehdotus Vaasan kaupungille 30.9.2016 mennessä. Kilpailuohjelma ja tarkemmat lisätiedot löytyvät osoitteesta: http://www.vaasa.fi/kalahalli

Lisätietoja antaa:

Tonttipäällikkö Pertti Onkalo,puh. 040 637 4122, pertti.onkalo@vaasa.fi
Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä, puh. 040 135 4958, markku.jarvela@vaasa.fi

Kuva: Jaakko Salo

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs