Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kaksi viikkoa aikaa kerätä liikuntakilometrit kuuhun

Turun kaupunki

Kaksi viikkoa aikaa kerätä liikuntakilometrit kuuhun

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 09:09
Julkaisija: Turun kaupunki

Syyskuussa turkulaisia kannustetaan arjen aktiivisuuteen Koko Turku liikkuu -kampanjalla. Kampanjan ajan kerätään turkulaisten liikuntasuoritteita ja yhteisenä tavoitteena on saada kasaan kilometrit kuuhun saakka. Tähän mennessä laskuriin on tallennettu 60 000 kilometriä.

Turkulaisilla on vielä pari viikkoa aikaa kirjata liikuntasuorituksia ja saavuttaa kuuhun ulottuva tavoitematka eli 384 000 kilometriä.

- Turkulaiset ovat lähteneet hienosti liikkeelle ja luotan että tavoite on saavutettavissa. Nyt pitäisi vaan vielä hiukan tsempata ja muistaa lopuksi kirjata kilometrit. Omatkin kilometrini odottavat vielä kirjaamista, mutta tavoitteeni kävellä matka Helsinkiin ja takaisin on kuitenkin hyvää vauhtia toteutumassa, sanoo vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Suorituksia voi kerätä esimerkiksi kävellen, pelaamalla, pyöräilemällä tai pihatöitä tekemällä. Liikuntakilometrit tai -aika merkitään tuloskorttiin tai www.turku.fi/turkutekeehyvaa -nettisivun laskuriin. Tuloskortteja on jaossa muun muassa Turku-pisteessä (Puolalankatu 5), kirjastoissa, Impivaaran uimahallissa ja Fölin palvelutoimistossa. Tuloskortti tulee postittaa tai suoritukset kirjata laskuriin 3.10. mennessä.

Osallistujien kesken arvotaan upeita palkintoja

Kaupunki haluaa kannustaa turkulaisia arkiliikuntaan, joten kilometrien keräämiseen osallistuneiden kesken arvotaan useita liikuttavia palkintoja. Pääpalkintona on 1000 euron lahjakortti joko liikuntapaikkaan tai urheiluvälineisiin. Muita palkintoja ovat Fölin lahjakortit, museokeskuksen vuosikortit, aktiivisuusrannekkeet sekä liikuntaliput ja -ranneke uimahalleihin ja kuntosaleille.

Kaipaatko vinkkejä liikunnan lisäämiseksi?

Liikunnan lisääminen arkeen tapahtuu pienten oivallusten kautta. Jos omat ideat loppuvat, voi apua löytyä kaupungin nettisivuilta. Siellä julkaistaan jokaisella kampanjaviikolla vinkkejä liikunnan lisäämiseen.  Rohkeasti kokeilemalla löytää itselle sopivimmat tavat liikkua. Linkit Turun liikuntaharrastustarjontaan on koottu sivulle www.turku.fi/turkutekeehyvaa.

Jaa oma liikkumisoivalluksesi kuvana tai videona

Viimeisellä kampanjaviikolla tsempataan toisiamme ja jaetaan liikuntakokemuksia yhteiseksi iloksi ja hyödyksi. Kaikki Instagramissa tai Twitterissä aihetunnisteella #kokoturkuliikkuujaetut kuvat ja videot osallistuvat arvontaan, jossa on palkintoina viisi aktiivisuusranneketta.

Kaupunki haluaa kannustaa turkulaisia arkiliikuntaan ja sitä kautta parantaa kaupunkilaisten hyvinvointia. Kaupunkilaisten fyysisen aktiivisuuden lisääminen on yksi tärkeimmistä hyvinvointiin liittyvistä strategisista tavoitteista. Syyskuun Koko Turku liikkuu -kampanja on osa valtakunnallista Liikkumisen unelmakuukautta, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset miettimään, olisiko liikuntaa mahdollista lisätä pienin askelin jokapäiväiseen elämään.
 

Lisätiedot

Minna Sartes, toimialajohtaja
vapaa-aikatoimiala, Turun kaupunki
p. 050 527 8163
minna.sartes@turku.fi

www.turku.fi/turkutekeehyvaa

#turkutekeehyvää

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs