Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » JHL tuomittiin sakkoihin Helsingin työtaistelu-uhasta

KT Kuntatyönantajat

JHL tuomittiin sakkoihin Helsingin työtaistelu-uhasta

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 10:36
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Työtuomioistuin on tuominnut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ja Helsingin yhteisjärjestö JHL ry:n hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. JHL ja sen paikallinen ammattiyhdistys ovat ilmoittaneet järjestävänsä Helsingissä työnseisauksen 23. syyskuuta. Työtuomioistuimen tuomion mukaan työtaistelutoimenpiteellä uhkaaminen on laiton työtaistelutoimenpide.

Työtuomioistuin tuomitsi JHL:n ja paikallisen ammattiyhdistyksen yhteensä 5 000 euron hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Kunta-alan unioni tuomittiin 1 500 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Järjestöt määrättiin korvaamaan myös 1 800 euron oikeudenkäyntikulut KT:lle.

Työtuomioistuin totesi ratkaisussaan, että. työtaitelutoimenpiteellä uhkaaminen oli itsenäinen laiton työtaistelutoimenpide. Tuomio on selkeästi linjassa aikaisemman oikeuskäytännön kanssa. KT edellyttää, että järjestöt kunnioittavat annettua tuomiota ja huolehtivat siitä, että ilmoitettua työnseisausta ei toteuteta.

JHL ja paikallinen ammattiyhdistys ovat ilmoittaneet järjestävänsä 23. syyskuuta vuorokauden pituisen työnseisauksen. Työnseisauksen piirissä on ilmoitettu olevan noin 9 000 Helsingin kaupungin palveluksessa olevaa työntekijää ja viranhaltijaa. Ilmoituksen mukaan työnseisaus koskisi kaikkia Helsingin kaupungin toimintoja ja käytännössä seisauttaisi esimerkiksi raitiotiet ja metrot. Toteutuessaan työnseisaus vaikeuttaisi kuntapalveluiden saatavuutta mm. päivähoidossa, puhtaanapidossa, sairaaloissa, vanhus- ja vammaispalveluissa.

Lisätietoja

työmarkkinalakimies Anne Kiiski, puh. 050 414 0718
neuvottelupäällikkö Sari Ojanen, puh. 09 771 2363

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs