Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Hämeenlinnan kaupunki haastaa Suomen kunnat ja kaupungit perustamaan puiston

Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan kaupunki haastaa Suomen kunnat ja kaupungit perustamaan puiston

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 09:03
Julkaisija: Hämeenlinnan kaupunki

Vihervuoden kunniaksi Hämeenlinnan kaupunki haastaa Suomen kunnat ja kaupungit: Tehkää puisto! 

Kun Hämeenlinnaa katselee lintuperspektiivistä, ei kaupunkia erota metsiltä, puilta ja - puistoilta. Itse asiassa olen usein Hämeenlinnassa pyöräillessäni ajatellut, että elän ja asun puistossa, en kaupungissa. Vaikka Hämeenlinna hengittääkin vuosisatoja vanhaa historiallista ilmaa, ei sen henki silti ole tunkkainen; siitä kiitos kuuluu tälle suurelle puistolle, jossa me täällä elämme ja olemme, teemme työtä ja vedämme päivittäin keuhkomme täyteen tätä ilmaa. Jopa meidän maanmainioita golf-kenttiämme, tässä Ihan Lähellä, kutsutaan puistokentiksi. Ja näitähän meillä sitten riittää: on isoja ja pieniä puistoja, arvokkaita tai riehakkaita puistoja, kaikille sopivia, historiallisia, uusia, aktiivisuuteen innostavia hyötypuistoja, rauhoittumisen lupaavia puistoja, ajatteluun rohkaisevia, kohtaamisiin kannustavia puistoja, tai sitten ihan vaan tavallisia puistoja... 

Hämeenlinna tunnetaan linnastaan, suurmiehistään ja suurnaisistaan ja puistoistaan. Käsitteeksi muodostuneella Aulangolla nämä kaikki ovat kulkeneet: Sibelius, Leino, Edelfelt, Paasikivi, Irwin Goodman ja tänä keväänä Suomen mestaruuden voittaneen HPK:n naisjoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho. Hämeenlinnaan saatiin maamme ensimmäinen ja maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto 15 vuotta sitten. Jos hämeenlinnalainen valloittaa maailman, saa hän kaupunkiin nimikkopuiston: sellainen oma puisto on Jean Sibeliuksella kaupungin keskustassa, vai pitäisikö sanoa mieluummin niin, että kaupungin keskusta sijaitsee siinä puistossa. Sitä kuuluisaa Hämeen linnaakin ympäröi puisto.

Tänään Hämeenlinnaan avataan uudistettuna ja kunnostettuna taas yksi puisto, nyt kokonainen liikennepuisto Kaurialan kaupunginosaan. Kaikkihan sen tietävät: puisto päivässä pitää lääkärin loitolla. Joten: rakkaat maanmiehet ja -naiset Suomen kunnissa ja kaupungeissa. Me hämeenlinnalaiset haastamme teidät: Tehkää puisto! Yksi puisto vuodessa, vaikkapa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi, voisi olla hyvä tahti - näin aluksi. Haastamme teidät miettimään oman kaupunkinne viheralueita, rakentamaan puistoja sinnekin, minne ette niitä osanneet kuvitellakaan. Hämeenlinnassa on tehty pop-up-puistoja jopa vanhojen grillikioskien tilalle. Tehkää perässä. Tehkää puisto! 

Sari Rautio
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Hämeenlinnan kaupunki
Hämeenlinnan Verkatehtaalla Vihervuoden päätapahtumassa 2.6.2016 

 

Vihervuosi on valtakunnallinen teemavuosi, jota vietetään nyt viidettä kertaa.  Teemavuoden tavoitteena on innostaa ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan oman lähiympäristönsä hyväksi. Tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia. 

Ympäristöministeriön nimeämää teemavuotta koordinoi Viherympäristöliitto. Vuoden teemoista ja päätapahtumien suunnittelusta vastaa valtakunnallisista järjestöistä ja toimijoista koostuva johtoryhmä. Vuoden päätapahtumat järjestetään Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.

www.vihervuosi.fi
www.hameenlinna.fi/juhlavuodet

 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs