Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Hallinto-oikeus hylkäsi kuntajakopäätöstä koskevat valitukset

Lahden kaupunki

Hallinto-oikeus hylkäsi kuntajakopäätöstä koskevat valitukset

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 14:20
Julkaisija: Lahden kaupunki

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Nastolan kunnanvaltuuston kuntajakopäätöksestä tehdyt valitukset. Kaksi nastolalaista valitti Nastolan kunnanvaltuuston 26.1.2015 tekemästä päätöksestä, jossa valtuusto hyväksyi kuntajakoselvittäjän ehdotuksen Lahden ja Nastolan yhdistämisestä uudeksi kunnaksi.

Valittajat vaativat valtuuston päätöksen kumoamista ja vetosivat muun muassa kuntalaissa mainittujen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien laiminlyöntiin sekä puolueelliseen valmisteluun.

Hallinto-oikeudelle annettu selvitys ei osoita, että valmistelu olisi ollut puolueellista. Asiaa valmisteltaessa ei tarvinnut järjestää neuvoa-antavaa kunnallista kansanäänestystä, sillä sen järjestäminen on valtuuston harkinnassa.

Hallinto-oikeuden mukaan kuntalaisille on tiedotettu kuntajakoselvityksestä ja heillä on ollut mahdollisuus saada valmisteluun liittyvää materiaalia sekä tilaisuus esittää huomautus selvityksen johdosta, joten kunnanvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Nastolan kunnanvaltuusto hyväksyi kuntajakopäätöksen äänin 22-21. Kuntarakennelaissa tai muussakaan laissa ei ole säädetty, että valtuuston päättäessä tehdä ministeriölle esityksen kuntien yhdistymisestä edellytetään määräenemmistön kannatusta tai yksimielisyyttä, joten päätös ei ole lainvastainen.

Hallinto-oikeus ei voi kunnallisvalituksen yhteydessä arvioida tehdyn päätöksen tarkoituksenmukaisuutta.

Lisätietoja:
Lotta Mikkola
hallintojohtaja
Nastolan kunta
040 841 3382

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs