Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Etätyö pelastaisi Metsähallituksen työpaikkoja

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Etätyö pelastaisi Metsähallituksen työpaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 14:14
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

 

Metsähallitus päätti YT – neuvottelut Palvelukeskuksen uudelleen organisoimisesta 10.6.2015. Työnantaja on jättänyt vielä avoimeksi irtisanottavien määrän. Myös eläkeratkaisut ja määräaikaisuudet ovat mahdollisia.

 

- Irtisanomisia Palvelukeskuksessa tulee todennäköisesti noin 10-20, mutta vielä on mahdollisuus tehdä valintoja, jotka tukevat työllisyyttä, ja ovat hyvää henkilöstöpolitiikkaa, sanoo metsäalan asiantuntijoiden pääluottamusmies Timo Ari.

Metsähallitus haluaa keskittää Palvelukeskuksen toimintoja muutamille paikkakunnille ja Metsähallituksen omapalvelu- ja lähipalvelutoiminta siirtyy palvelukeskuksesta yksiköiden vastuulle.

Metsäalan asiantuntijat kummastelevat Metsähallituksen toimintatapaa. Työmarkkinoilla on tällä hetkellä yleinen suuntaus, että työnantajat haluavat henkilöstöltään entistä enemmän joustoja ja liikkuvuutta. Tässä uudistuksessa etätyö ei ollut mahdollista muualla kuin valituiksi tulleilla paikkakunnilla, vaikka tietoliikenneyhteydet ovat jo olemassa.

– Irtisanomisista suuri osa voitaisiin välttää, mikäli Metsähallitus suhtautuisi joustavasti etätyömahdollisuuksien hyödyntämiseen, sanoo Timo Ari.

Metsäasiantuntijat myös ihmettelevät, onko aidosti tuottavaa hajauttaa sisäisten palveluiden tehtäviä omapalvelutehtäviksi, jolloin oman asiantuntijuuden hyödyntämiseen varsinaisissa tehtävissä jää selvästi vähemmän aikaa.

- Käytännössä kustannus siirtyy vain toiseen paikkaan, Timo Ari toteaa.

Metsäasiantuntijat toivovatkin, että henkilökohtaisissa YT – keskusteluissa tarkastellaan vielä uudelleen mahdollisuutta etätyöhön.

- Metsähallitus on suuri talo, josta löytyy hyviä mahdollisuuksia työllistyä moniin tehtäviin. Talo on myös ollut tunnettu hyvästä henkilöstöpolitiikastaan, jonka tietenkin toivomme jatkuvan, Timo Ari toteaa.

Lisätietoja: pääluottamusmies Timo Ari, 0400 188465 ja järjestöpäällikkö Ilpo Puputti 0400 620 769

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs