Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ekumeeninen joulu Suomen Turussa 17.12.2015

Turun kaupunki

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa 17.12.2015

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 11:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Onko majatalossamme sijaa?

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuuden teemana on koko maailmaa, Suomea ja myös Turkua koskettanut pakolaistilanne.  Ajankohtainen kysymys on, miten suhtaudumme asiaan ja kuinka voisimme vapaaehtoisesti helpottaa turvapaikanhakijoiden tilannetta.

Ekumeenisen joulun humanitäärisen viestin tuojaksi on kutsuttu Suomen Punaisen Ristinpuheenjohtaja, entinen valtiosihteeri Pertti Torstila. SPR:llä on valtakunnallisesti keskeinen rooli turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen ja vastaanoton järjestämisessä.

– Pakolaistilanne ei ole muuttumassa nopeasti, ja turvapaikanhakijoita tulee jatkossakin paljon myös Suomeen. Nyt vaaditaan malttia, jotta sopu säilyy vaikeassa tilanteessa. Iloitsen niistä tuhansista vapaaehtoisista, jotka ovat koko syksyn työskennelleet inhimillisyyden puolesta hankalissakin olosuhteissa. Inhimillisellä asenteella voitamme, muistuttaa Torstila.

Kaksi yleisötilaisuutta:

Ekumeenisen joulun ohjelma koostuu kahdesta yleisötilaisuudesta: jalkapallon ystävyysottelusta Impivaaran jalkapallohallissa ja Tuomiokirkon Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -illasta.

Jalkapallo-ottelu rasismia vastaan Impivaaran jalkapallohallissa klo 14
– Jalkapalloilijat ja jalkapalloseurat tuomitsevat rasismin ja syrjinnän sen kaikissa muodoissa. Ystävyysottelun järjestäminen osaksi Ekumeenisen joulun ohjelmaa on meille mieluisa tehtävä, sanoo Suomen Palloliiton Turun piirijohtaja Jouni Koivuniemi.

Yleisö on tervetullut kannustamaan ottelua, jossa Suomen huipuista, kuten Marco Casagrande ja Aki Riihilahti, FC Interin ja TPS:n edustusjoukkueen pelaajista sekä turvapaikanhakijoista muodostetut yhteisjoukkueet ottavat mittaa toisistaan. Ottelun avaa arkkipiispa Kari Mäkinen ja erotuomarina toimii huipputuomari Mattias Gestranius.

Paikalla olevat Suomen Punaisen Ristin edustajat jakavat tietoa, miten turvapaikanhakijoita voi Turussa tukea ja keräävät varoja pakolaistyöhön. Tarjolla on glögiä ja pipareita.

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuus Tuomiokirkossa klo 18
Onko majatalossamme sijaa, kysytään Tuomiokirkossa. Rauhanvetoomuksen Tuomiokirkossa esittää ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo yhdessä evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen, katolisen kirkon piispa Teemu Sipon sekä metodistikirkon piirikunnanjohtaja Pasi Runosen kanssa. Humanitäärisen viestin tuo SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila.

Kirkossa esiintyvät lisäksi mezzosopraano Monica Groop, Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Pertti Pekkanen, Turku Cathedral Youth Choir johtajanaan Anu Åberg, kanttori Jukka Pietilä ja urkuri Markku Hietaharju

Tuomiokirkkoon on vapaa pääsy. Tilaisuus televisioidaan, joten saavuthan kirkkoon klo 17.40 mennessä. Nauhoitus esitetään TV1:llä jouluaattona noin klo 11.

Lisätiedot: Ekumeeninen Joulu Suomen Turussa -toimikunta
puheenjohtaja yhteysjohtaja Mikko Lohikoski: 050 559 0238
varapuheenjohtaja tuomiorovasti Heimo Rinne, 040 341 7225

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs