Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Asiakkaat tyytyväisiä A-klinikkasäätiön palveluihin

A-klinikkasäätiö

Asiakkaat tyytyväisiä A-klinikkasäätiön palveluihin

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 08:00
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

Asiakkaat antavat hyvän arvosanan A-klinikkasäätiön palveluille. Tuoreessa asiakastyytyväisyyskyselyssä palveluja käyttäneiden arvosana palveluun kokonaisuutena oli 4,1 asteikolla 1–5 (1=heikko, 5=kiitettävä). Asiakkaista puolet arvioi palvelun kokonaisuutena hyväksi ja kolmasosa kiitettäväksi.

Asiakastyytyväisyyskysely tehtiin A-klinikkasäätiön kaikissa palveluyksiköissä maaliskuussa 2015 kahden viikon aikana. Kyselyyn vastasi 1 600 asiakasta, mikä on 38 % palveluissa tänä aikana asioineista.

Vastaajista 43 % asioi A-klinikkasäätiön palveluissa pääasiassa huumeiden, saman verran alkoholin ja viidennes lääkkeiden käytön vuoksi. Vastaajista 68 % oli miehiä ja puolet 30-49-vuotiaita.

Asiakkaat arvostavat työntekijöiden ammattitaitoa

Asiakaskyselyn vastaajat olivat tyytyväisimpiä yhteistyön sujuvuuteen hoitopaikan henkilökunnan kanssa (keskiarvo 4,4) ja henkilökunnan ammattitaitoon (4,3). Noin puolet vastaajista arvioi nämä hoidon osa-alueet kiitettäviksi. Myös palveluihin pääsyn sujuvuus, tarpeiden huomioiminen ja tarvittavan avun ja tuen saaminen arvioitiin hyväksi.

Eniten kehitettävää asiakkaat näkivät lääkehoidossa (keskiarvo 3,7), vertaistuen saamisessa (3,7) ja läheisten huomioon ottamisessa (3,8). Näilläkin osa-alueilla neljännes vastaajista arvioi palvelun kiitettäväksi.

Elämäntilanne koheni hoidon myötä

Vastaajista 68 % arvioi elämäntilanteensa ennen hoitojakson alkamista korkeintaan välttäväksi, mutta vastaushetkellä saman arvion esitti vain 14 % vastaajista. Vähintään hyvänä elämäntilannettaan ennen hoitojakson alkamista piti 14 % vastaajista, vastaushetkellä näin arvioi jo 57 %.

- Tulokset ovat hyviä etenkin, kun vastaajaryhmästä kaksi kolmannesta on huume- ja lääkeongelmaisia. Heidät koetaan muissa palveluissa usein haastavina, koska hoidon tarve on niin moninainen, sanoo A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.

- Tulos kertoo työntekijöidemme hyvästä ammattitaidosta ja kyvystä kohdata apua hakevat ihmiset arvostaen, Simojoki jatkaa. Tulosten perusteella olemme menossa oikeaan suuntaan palvelujemme kehittämisessä – erityisesti moniongelmaisia asiakkaita ajatellen.

- Toimiva vuorovaikutussuhde on myös tutkimustiedon perusteella avain päihdekuntoutuksen onnistumiseen, kertoo asiakaskyselystä vastannut A-klinikkasäätiön tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen. – Lisää tuloksia on luvassa lähiviikkoina, kun eritelty analyysi valmistuu muun muassa eri hoitomuotojen, kuten avo- ja laitoshoidon osalta.


Lisätietoja:
 
Johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki, A-klinikkasäätiö, p. 040 573 1083, kaarlo.simojoki@a-klinikka.fi
Tutkimuspäällikkö Jouni Tourunen, A-klinikkasäätiö, p. 040 1368 058, jouni.tourunen@a-klinikka.fi

A-klinikkasäätiö on vuonna 1955 perustettu järjestö ja palveluntuottaja. Vuonna 2014 A-klinikkasäätiön avopalveluissa asioi noin 20 000 ihmistä ja laitospalveluissa runsaat 5500. Säätiön sähköiset palvelut kohtasivat yli 150 000 eri ihmistä kuukaudessa. Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi A-klinikkasäätiön ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.
 
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs