Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » ARAlta investointiavustusvarauksia yli 4000 asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen erityisryhmille

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

ARAlta investointiavustusvarauksia yli 4000 asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen erityisryhmille

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 12:41
Julkaisija: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

ARA on tehnyt avustusvaraukset 66 hankkeelle yhteensä 4 084 erityisryhmien vuokra-asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen. Avustusvarausten yhteismäärä on suuruudeltaan 94 miljoonaa euroa (M€).  Avustuksia haettiin 95 hankkeeseen, 150 miljoonan euron edestä. Avustusvarauksen sai siten 69 % haetuista hankkeista.

Eniten avustuksia saivat vanhusväestön asunnot, yli puolet jaetuista avustuksista. Muita suurimpia avustuskohteita ovat kehitysvammaisten ja opiskelijoiden hankkeet.

UUDET AVUSTUSVARAUKSET KÄYTTÄJÄRYHMITTÄIN

  • Vanhusväestö 54,4 M€ (973 asuntoa)
  • Kehitysvammaiset (+autismi) 18,6 M€ (332 asuntoa)
  • Opiskelijat 15,8 M€ (2 113 asuntoa)
  • Mielenterveyskuntoutujat 2,0 M€ (42 asuntoa)
  • Nuoret 1,7 M€ (213 asuntoa)
  • Päihdekuntoutujat 1,1 M€ (15 asuntoa)
  • YHTEENSÄ 94 M€

Kunnat tai muut julkisyhteisöt saivat avustusvarauksista yli puolet 50 M€ (53 %). Säätiöt, yhdistykset ja yritykset saivat 44 M€ (47 %).

Hankkeiden valinnassa tärkein kriteeri on kohteen erityisryhmälle laatuvaatimukset täyttävien asuntojen pitkäaikainen käyttötarve paikkakunnalla. Olennaista on kunnan sitoutuminen hankkeeseen, millä turvataan palveluasuntojen käyttö pitkälle tulevaisuuteen.

Hankkeiden valinnassa lähtökohtana on tukea siirtymistä laitoshoidosta avohoitoon. Etusijalla ovat olleet kaikkein vaikeimmassa asuntotilanteessa olevat. Näitä ovat kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja muistisairaat vanhukset. Opiskelijahankkeissa painopiste oli pääkaupunkiseudulla.

Liitteenä luettelo avustusvarauksen saaneista hankkeista ja ilman avustusta jääneet hankkeet.

 

Lisätietoja:

Jarmo Lindén, p. 029 525 0808
Markku Aho, p. 029 525 0842
Saara Nyyssölä, p. 029 525 0853

Liitetiedostot

ARA toimeenpanee valtion asuntopolitiikkaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs