Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Aleksilla puretaan noppakiveystä

Lahden kaupunki

Aleksilla puretaan noppakiveystä

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 16:31
Julkaisija: Lahden kaupunki

Aleksanterinkadun remontti etenee tällä viikolla siten, että ajoradalla puretaan noppakiveystä ja asennetaan hulevesikaivoja. Kaivojen asennuksen jälkeen vanhoja reunatukia ryhdytään siirtämään uudelle paikalle. Aleksin pohjoisreunan jalkakäytävä levenee monikäyttöalueeksi.

Ensi viikolla aloitetaan betonikiveyksien purkua Aleksanterinkatu 7:n edustalla. Kulku kiinteistöihin turvataan tekemällä kiveystöitä lohkoittain.

Aleksilla on voimassa poikkeukselliset liikennejärjestelyt, jotta remontti sujuu turvallisesti ja etenee aikataulussaan. Autoilijoiden toivotaan valitsevan mahdollisuuksien mukaan joustavampia reittejä kuten Vuorikatu tai Kirkkokatu.

Joukkoliikenne kulkee Aleksilla koko urakan ajan, mutta Tori A- ja B-pysäkit ovat siirtyneet Vesijärvenkadun suuntaan. Muutokset on merkitty pysäkeille.

Kävelijät ja pyöräilijät voivat kulkea Aleksilla koko remontin ajan. Paikoitellen kevyen liikenteen väylää kavennetaan, ja jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat käyttämään samaa väylää, joten liikkujilta toivotaan varovaisuutta.

Kaukolämpö ja valaistus

Aleksanterinkadun rakentamiseen kuuluu katu-urakan lisäksi kaukolämpöurakka sekä sähköverkko- ja valaistusurakka.

Kaukolämpötyöt alkoivat Rautatienkadulla jo pari viikkoa sitten. Viime viikolla kaivettiin auki Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun risteysaluetta. Tällä viikolla risteysalueella kaivetaan Aleksanterinkadun suuntaistalinjaa, ja aloitetaan putkielementtien asennustyöt.

Valaisinpylväiden uusiminen sovitetaan katuprojektin toteutukseen ja aikatauluun. Pylväiden runko ja rakenne säilyvät ennallaan, mutta pylväät kunnostetaan, maalataan ja uusitaan energiansäästösyistä ledivalaisimiksi.

Lisätiedot:

Työyhteenliittymä Aleksanteri
Vastaava työnjohtaja Santtu Vesterinen
040 554 3199, santtu.vesterinen@ektinfra.fi

Lahden kaupunki
Katupäällikkö Mika Lastikka
050 63 891, mika.lastikka@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs