Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » AleksiBoksi -ideakilpailu käynnistyy

Lahden kaupunki

AleksiBoksi -ideakilpailu käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2015 klo 11:34
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Aleksanterinkatu rakennetaan ensi vuonna uusien suunnitelmien mukaisesti yksikaistaiseksi ja jalankulkua sekä joukkoliikennettä suosivaksi kaduksi. Ajoradan ja jalankulkualueen väliin toteutettaville AleksiBokseille haetaan ideaa ja ilmettä muotoilijoille suunnatulla ideakilpailulla.

Monikäyttöinen AleksiBoksi

Lahden Aleksanterinkatu on päätetty muuttaa kävely- ja joukkoliikennepainotteiseksi ja sitä koskevat katusuunnitelmat on hyväksytty. Ajoradan ja jalkakäytävän väliin jäävälle kaistalle on suunniteltu sijoitettavaksi monikäyttöisiä elementtejä, jotka on nimetty AleksiBokseiksi. Niitä tullaan rakentamaan 5-10 kappaletta kadun pohjoisreunalle Vesijärvenkadun ja Lahdenkadun väliselle alueelle, ei kuitenkaan torin kohdalle. AleksiBokseja on tarkoitus käyttää esimerkiksi pop up –myyntipisteinä, esittelyvitriineinä sekä infoseininä. Ne myös rajaavat jalankulkualueita ajoradoista ja siten lisäävät liikenneturvallisuutta.

Ideakilpailu heinä-elokuun ajan

Lahden kaupunki järjestää ideakilpailun AleksiBoksien suunnittelusta. Kilpailuun voivat osallistua kaikki päijäthämäläiset muotoilun ammattilaiset. Kilpailu päättyy elokuun lopussa ja voittaja kerrotaan lokakuussa Lahden Apolifoorumissa. Voittajan valitsee arviointiryhmä, johon kuuluu kaupungin edustajien lisäksi muotoilun ammattilainen. Kilpailuohjelma on julkaistu kilpailun kotisivulla LahtiUudistuu.fi/ydinkeskusta/AleksiBoksi-ideakilpailu.

Kilpailuehdotukset yleisön kommentoitavina

Kaupunkilaiset pääsevät mukaan kommentoimaan töitä ja valitsemaan suosikkinsa. Työt ovat esillä Taidelauantaina 5.9 kaupungintalon puistossa esittelyteltassa sekä sen jälkeen LahtiUudistuu-verkkosivuilla. Yleisön suosikkityö palkitaan erikseen.

Aleksin uusi symboli

Projektipäällikkö Riitta Niskanen Lahden kaupungilta kertoo, että AleksiBokseista on tavoitteena tulla uuden kävelypainotteisen Aleksin symboli. Hän uskoo näkevänsä ne tulevaisuudessa myös monessa sellaisessa käyttötarkoituksessa, jota ei ole vielä edes keksitty. AleksiBoksit ovat askel uudenlaiseen katutilan käyttöön.

Arviointiryhmään kuuluva kaavoitusarkkitehti Päivi Airas pitää hyvänä, että AleksiBokseja suunnitellaan muotoilukilpailun kautta. Hän uskoo kilpailussa saatavan ideoita, jotka tuovat uutta laadukasta muotoilua Lahden keskustaan ja osaltaan toteuttavat arkkitehtuuripoliittisen ohjelman, Apolin, periaatteita.

Lisätietoja

Kilpailun nettisivut: www.LahtiUudistuu.fi/ydinkeskusta/AleksiBoksi-ideakilpailu

Lahden kaupunki, maankäyttö
Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen (paikalla 10.7. saakka)
Projektipäällikkö Riitta M. Niskanen (paikalla 3.8. alkaen)

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs