Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Åk gratis med buss i Vasa torsdagen den 22 september

Vaasan kaupunki

Åk gratis med buss i Vasa torsdagen den 22 september

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.09.2016 kl. 09:30
Utgivare: Vaasan kaupunki

Den internationella bilfria dagen firas i Vasa genom att du kan åka gratis med lokaltrafikbussarna torsdagen den 22 september. Det här gäller linjerna 1-15 samt specialturerna E1-E4 och E11. 

Den internationella bilfria dagen uppmuntrar människor till att fundera över de vardagliga valen när det gäller att röra på sig och deras inverkan på miljön och samhället. 

– Under gratisdagen erbjuds möjlighet för alla att lämna bilen hemma och i stället hoppa på bussen. Vår förhoppning är att allt fler på det här sättet ska bli bekanta med att ta bussen i Vasa, berättar trafikplanerare Tomi Kaunismäki

– Kollektivtrafiken i Vasa har målmedvetet förnyats under de senaste åren genom att vi har lyssnat på kundernas önskemål. Både busslinjerna och tidtabellerna har utvecklats. Det nya riksomfattande resekortet Waltti togs i bruk i början av september och en resa för en vuxen med Waltti-kortet kostar nu endast 1,33 euro, berättar Kaunismäki.

Gratisdagen är ett uttryck för energi- och klimatprogrammet

Utvecklingschef Maija Alasalmi, som leder Vasas energi- och klimatprogram, berättar att trafiken står för en betydande andel av luftföroreningarna i Vasa. Ett mål för energi- och klimatprogrammet är att allt fler ska välja kollektivtrafik eller cykling i stället för privatbilism. 

– Vasas mål är att vara kolneutral år 2035. Denna satsning är en bra start när det gäller för oss att stöda människor i att minska privatbilismen i Vasa, säger Alasalmi.


Ytterligare upplysningar:

Trafikplanerare Tomi Kaunismäki
tomi.kaunismaki@vaasa.fi
040 5390 949 

Utvecklingschef Maija Alasalmi
maija.alasalmi@vaasa.fi
040 568 5400

 

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs