Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Vuoden 2017 Leipäkaupan valinta on käynnistynyt

Suomen Leipuriliitto

Vuoden 2017 Leipäkaupan valinta on käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 11:16
Julkaisija: Suomen Leipuriliitto

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on jälleen käynnistänyt Vuoden Leipäkaupan valinnan. Tunnustuksella on arvostettu ja pitkä perinne, sillä se jaetaan nyt jo kahdennenkymmenennen ensimmäisen (21.) kerran. Tunnustus myönnetään ensi vuoden helmikuussa päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden 2017 Leipäkaupan valinnassa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat. Valinnassa vuorottelee kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat.

Suomen Leipuriliiton paikallisyhdistykset nimeävät ensin omalta alueeltaan parhaaksi leipäkaupaksi katsomansa päivittäistavarakaupan. Nämä alueelliset ehdokkaat julkistetaan 17.10.2016 eli kansainvälisen Maailman leipäpäivän (16.10.2016) jälkeisenä päivänä. Osoitukseksi valinnasta paikallisyhdistys luovuttaa kaupalle ehdokkuudesta kertovan banderollin ”EHDOLLA VUODEN 2017 LEIPÄKAUPAKSI”. Esiraati kiertää ehdolla olevat leipäosastot tänä syksynä ja valitsee kolme loppukilpailijaa. Lopullinen valitsijaraati nimeää niiden joukosta voittajan, joka palkitaan helmikuussa ”VUODEN 2017 LEIPÄKAUPPA” -tittelillä. Kummallakin kerralla raati vierailee kaupoissa ennalta ilmoittamattomana aikana.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa tärkeitä kriteereitä ovat tuotteiden tuoreus ja valikoiman monipuolisuus, valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomotuotteiden saatavuus sekä erityisruokavaliotuotteiden tarjonta. Myönteisenä asiana huomioidaan erityisesti se, että tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota myös leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon sekä osaston omaleimaisuuteen. Lisäksi arvioidaan henkilöstön asiantuntemusta ja palvelualttiutta.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua. Niistä huolehtiminen on kaupan ja leipureiden yhteinen asia. Vuoden Leipäkauppa -kilpailulla edistämme tätä yhteistä asiaa suomalaisen leipäkulttuurin kehittämisessä.

Vuoden 2016 Leipäkaupaksi valittiin Sokos Herkku Tampere. Mukana kilpailussa olivat hypermarketit ja tavaratalot. Vuonna 2015 Vuoden Leipäkaupaksi valittiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa S-market Rantakatu, Joensuu.

Lisätietoja: Suomen Leipuriliitto ry, tj. Mika Väyrynen p. 0400 887 761

Liitetiedostot

Suomen Leipuriliitto ry on vuonna 1900 perustettu leipomoalan ammatinharjoittajien, yritysten ja henkilöiden toimialajärjestö, joka edistää jäsentensä ammatillisia ja taloudellisia etuja, leipomoalan yleisiä toimintaedellytyksiä, leipäkulttuuria, leipomoalan arvostusta ja yhteistoimintaa alalla sekä valvoo jäsentensä etuja työsuhteissa. Julkaisemme myös maamme ainoaa leipomoalan ammattilehteä, Leipuria.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs