Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Verkkokeittokirja syntyi kuluttajien resepteistä

Suomen Sydänliitto ry

Verkkokeittokirja syntyi kuluttajien resepteistä

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2011 klo 09:28
Julkaisija: Suomen Sydänliitto ry

Verkkokeittokirja syntyi kuluttajien resepteistä

Sydänliitto on julkaissut verkossa (www.sydan.fi/ruokaohjeet)  uusia reseptejä, jotka perustuvat tavallisten ruoanlaittajien toimittamille ohjeille.  Reseptejä on kerätty Plazan Ellit-sivustolla, Sydän-lehdessä ja Sydänmerkin omilla verkkosivuilla. Ruokaohjepankissa on myös aiemmin keittokirjassa julkaistuja sekä Sydänliiton ravitsemussuunnittelijoiden tekemiä ohjeita.

-          Ohjeita tuli kymmeniä ja ensin julkaistavaksi näistä valittiin moneen erilaiseen arkitilanteeseen sopivia ruokia, Sydänmerkin tuotepäällikkö Mari Olli sanoo.

-          Pääruokien ja aterian lisukkeiden ohjeet täyttävät Sydänmerkki-kriteerit ja ohjeissa on käytetty mahdollisimman paljon Sydänmerkki-tuotteita. Leivonnaisetkin on valittu niin, että rasvan ja sokerin määrä pysyy kohtuullisissa rajoissa.

Ruokaohjeistoa täydennetään ja pidetään yllä jatkuvasti.

-          Tavoitteemme on tarjota nykyajan kiireiselle ruoanlaittajalle hyviä ja terveellisiä mahdollisuuksia arkiateriointiin kotona, tuotepäällikkö Olli sanoo.

Sydänmerkki-tuotteiden määrä lähenee tuhatta

Huhtikuun alussa Sydänmerkki-tuotteiden määrä hipoi 800:aa.

- Yrityksiä, jotka valmistavat tai markkinoivat Sydänmerkki-tuotteita on nyt 92, tuotepäällikkö Mari Olli kertoo.  - Odotamme Sydämerkki-tuotteiden määrän kasvavan lähiaikoina.

Järjestelmän piiriin on perustettu uusi tuoteryhmä, johon kuuluvat herneet, pavut, linssit sekä kuivatut soijapohjaiset tuotteet. Mari Olli kertoo näiden tuotteiden olevan ravitsemuksellisesti monipuolisia ja hyviä raaka-aineita. Uuden tuoteryhmän Sydänmerkki-kriteerit on verrattavissa kasvistuoteryhmään eli uuden ryhmän tuotteissakaan ei ole lisättyä suolaa, rasvaa eikä sokeria.

Hyvien valintojen viikkoa vietetään Sydänviikolla

Sydänmerkki-aterioita voi nauttia noin sadassa ravintolassa mm. Sydänviikon aikana.

-          Sydänmerkki-järjestelmä laajeni pari vuotta sitten myös aterioihin. Hyvien valintojen viikko on kampanja, jonka aikana toivomme yhä useamman kodin ulkopuolella ruokailevan huomaavan tämän paremman valinnan esimerkiksi oman työpaikkansa lounasravintolassa, Mari Olli kertoo.

Lisätietoja
tuotepäällikkö Mari Olli, mari.olli(at)sydanliitto.fi , puh. 09 752 752 29

Sydänviikkoa vietetään 10.-17.4. Sydänviikko on terveitä elintapoja edistävä teemaviikko. Teemana on Tunne arvosi. Lisätietoja: www.sydanliitto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs