Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Vaajakosken purku-urakka käynnistyy, Keskimaa valmistautuu uuden S-marketin rakentamiseen

Osuuskauppa Keskimaa

Vaajakosken purku-urakka käynnistyy, Keskimaa valmistautuu uuden S-marketin rakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2012 klo 10:46
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk valmistautuu uuden S-marketin rakentamisen käynnistämiseen

Vaajakoskella alkaa vanhojen tehdaskiinteistöjen purkaminen

 

Keskimaa Osk valmistautuu Vaajakosken uuden S-marketin rakentamisen käynnistämiseen. Vanhan margariinitehtaan ja makeistehtaan suojelemattomien rakennusten purkaminen alkaa huomenna tiistaina 10.1.2012.

 

Uusi S-market sijoittuu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen Vaajakosken teollisuusmiljööseen.

Vanhan tehdasrakennuksen korkea keskiosa sekä punatiilinen piippu ovat asemakaavalla suojeltuja. Ne tullaan säilyttämään ja liittämään osaksi uutta S-marketia.

Muiden, eri aikakausina rakennettujen tehdasosien purkamiseen on saatu kaikki tarvittavat luvat joulukuun alussa, joten nyt hanketta voidaan lähteä viemään eteenpäin.

Purettavia kiinteistöjä ovat Pandan vanha makeistehdas, Inex Partners Oy:n entinen varastosiipi sekä Fortumin käytöstä poistettu lämpölaitos. Keskimaa osti SOK:n tytäryhtiöltä Inexiltä vanhan margariinitehtaan kiinteistön vuonna 2008. Lämpölaitos sekä käytöstä poistettu lakritsitehdas siirtyivät Keskimaan omistukseen viime vuonna.

 

Purkutöiden ennakoidaan kestävän maaliskuun loppuun saakka. Urakan vaikutukset Leppävedentien liikenteeseen pyritään minimoimaan.

Tavoitteena on murskata kiinteistöjen purkamisesta syntyvä betonijäte paikan päällä ja hyötykäyttää se maanrakennusurakassa. Lopullisesti asia varmistuu, kun kiinteistöistä otettujen näytteiden laboratoriotutkimusten tulokset valmistuvat, todennäköisesti tämän viikon aikana.

Purkutyön suorittaa metalli-, betoni- ja tiilirakenteisten teollisuuslaitosten ja rakennusten purkamiseen erikoistunut Purkupiha Oy.

 

Keskimaan suunnitelmissa on rakentaa Vaajakosken liikenneympyrän ja Pandan makeistehtaan väliselle alueelle noin 5 500 neliömetrin kauppakiinteistön. Vaajakosken uusi myymälä tulee olemaan yksi Keskimaan suurimmista S-marketeista, sijoittuen samaan kokoluokkaan Jämsän ja Äänekosken S-marketeiden kanssa. S-marketin ohella kiinteistöön tulee liiketilaa useille etumyymälöille.

Nykyinen S-market suljetaan samanaikaisesti, kun uusi myymälä avataan, todennäköisesti kesällä 2013. Nykyisen S-market-kiinteistön jatkokäytöstä neuvottelut ovat edelleen kesken.

 

Lisätietoja:

Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 502 5252

Toimialajohtaja Raija Rantanen, 050 539 9383

 

Keskimaa tiedottaa:

Sokos Hotel Paviljongin harjannostajaiset  20.1.2012

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 660 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 109 000. Keskimaa työllistää noin 1900 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs