Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Uusi kotimainen mobiilipalvelu ratkoo nuorten työllisyyshaasteita kahdeksassa kunnassa

Yllätetään yhteiskunta

Uusi kotimainen mobiilipalvelu ratkoo nuorten työllisyyshaasteita kahdeksassa kunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 08:42
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Työnhakijat sekä lyhytkestoista työtä tarjoavat yhdistävä kotimainen keikkatyön mobiilipalvelu Work Pilots on parhaillaan kokeilussa kahdeksassa kaupungissa 6. maaliskuuta saakka. 

Kokeilun tavoitteena on löytää uusia malleja, joilla autetaan työelämään pyrkiviä ja työelämän ulkopuolelle joutuneita pääsemään helpommin kiinni työhön ja mielekkäämpään elämään. 

 

Work Pilots ratkaisee aikamme kahta suurta haastetta: mistä saada nuorille mahdollisuuksia työkokemuksiin sekä miten helpottaa kiireistä arkea ja saada helposti ja nopeasti apua tekemättömiin pieniin tehtäviin.  

Work Pilotsissa kuka tahansa yksityishenkilö tai organisaatio voi etsiä nopeasti, helposti ja läheltä tekijän lyhyeenkin tehtävään. Taustajärjestelmä hoitaa maksut ja verot automaattisesti ja älykäs teknologia minimoi väärinkäytökset ja petokset. 

Moderni mobiiliteknologia on tärkeässä roolissa palvelussa, mutta laaja kosketuspinta suomalaisen yhteiskunnan realismiin ja osallistava etenemissuunnitelma on vieläkin tärkeämpi. 

 

Mobiilipalvelun kokeilu toteutetaan yhteistyössä pilottipaikkakunnilla Iissä, Kouvolassa, Mikkelissä, Kuopiossa, Vaasassa, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toimivien kaupungin työntekijöiden, yritysten, järjestöjen, seurakuntien ja nuorien kanssa. Eri kaupungeissa kokeilun toteuttajat ja organisaatiot vaihtelevat.  Pilotin tarkoitus on kerätä kokemuksia siitä, miten palvelun voi mahdollisimman nopeasti laajentaa ja monistaa kaikkien ulottuville. 

 

Työelämän murros vaatii uusia ratkaisuja 

 

Talous digitalisoituu ja teollinen tuotanto vähenee. Työpaikkojen kadotessa yhä useampien on keksittävä itse työnsä ja myytävä työpanoksensa. Työelämää aloittavat tarvitsevat työkokemusta ja uusia taitoja. Toisaalla on ihmisiä ja organisaatiota, joiden arki helpottuisi, jos tarjolla olisi helposti tekijöitä pienille keikkatöille. 

Työn ja tekijöiden kohtaaminen on kuitenkin vaikeaa. Nykymallit ovat liian raskaita lyhytkestoiselle työlle. 

Suomessa on yli 300.000 työtöntä. Tilastokeskuksen tietojen mukaan Suomessa nuorten 15–24 -vuotiaiden työttömyys 2015 oli 20,8% ja yhteensä heitä oli 56.000. Mitä kauemmin olemme poissa työelämästä, sitä helpommin irtaannumme normaalista yhteiskunnasta ja ongelmat kasvavat.  Uudet liiketoimintamallit, digitalisaatio ja mobiilisuus mahdollistavat nyt uusia rohkeita kokeiluja myös työelämään.

 

Ajatus mobiilipalvelusta syntyi Yllätetään yhteiskunta JAMeissa. Yllätetään yhteiskunta -yhteisö rakentaa innovaatioita eri sektoreiden toimijoita yhteen tuovalla mallilla. Public-Private-People -Partnership -malleissa kaikki osapuolet voittavat. Useita ideoita on edennyt tämän mallin mukaisesti monistukseen asti, mm. 29 kuntaan laajentunut Hinku-hanke. Nyt Yllätetään yhteiskunta -ryhmä ja Work Pilots Oy on yhdessä yli 200 ihmisen ja useiden organisaatioiden sekä kumppanien kanssa vienyt eteenpäin Work Pilots -mobiilipalvelua neljän P:n mallilla.

 

Work Pilotsin visiona on, että jokainen, joka haluaa tehdä töitä, saa siihen mahdollisuuden. Jokainen, joka tarvitsee apua arjen kiireessä, saa sen.

Work Pilotsin tavoitteena on antaa jo vuoden 2016 aikana 8000 nuorelle mahdollisuus työkokemukseen ja näin luoda heille parempi mahdollisuus löytää oma paikkansa tulevaisuuden työelämässä. 

 

 

 

Lisätietoja pilotista ja Work Pilotsista antaa:

Jari Raitanen, Yllätetään yhteiskunta / Work Pilots, 050 995 4440, jari.raitanen@devoi.fi

Eija Kiviranta, Work Pilots, 040 7090150, eija.kiviranta@workpilots.fi

 

Pilottialueiden edustajat:

Espoo: Pekka Räsänen, Ohjaamo Espoo, 043 820 0154

Helsinki: Hunderra Assefa, Monik Ry, 044 306 1046

Ii: Leena Vuotovesi, Iin Micropolis Oy, 040 751 4318   

Kouvola: Taru Rantanen, Kouvola Innovation Oy, 020 615 5484

Kuopio: Päivi Savolainen, RTK-henkilöstöpalvelut Oy, 045 136 4877

Mikkeli: Pekka Patama, Työllisyyspalvelut Mikkeli, 044 794 2270 sekä

Sari-Anne Ratia, Ohjaamo Mikkeli, 050 311 7083

Vaasa: Nina Waxlax, Ohjaamo Pohjanmaa, 040 737 6740

Vantaa: Katja Rajaniemi, Ohjaamo Vantaa, 040 188 0538

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs