Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Telecare Service suurimmaksi matkapuhelinten korjausmarkkinoilla Pohjoismaissa

Pilgrim Oy

Telecare Service suurimmaksi matkapuhelinten korjausmarkkinoilla Pohjoismaissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2014 klo 13:41
Julkaisija: Pilgrim Oy

CataCap Management
Øster Allè 42, 7
DK-­‐2100 København Ø
Puh. +45 71 99 19 00 Sähköposti: info@catacap.dk www.catacap.dk

Telecare Service yhdistyy kahden suurimman kilpailijansa kanssa Norjassa ja Suomessa. Yhdistymisen myötä syntyvä yhtiö on Pohjoismaiden suurin matkapuhelinten ja tablet-­‐laitteiden korjauspalvelujen tarjoaja. Yhdistyminen yli kolminkertaistaa Telecaren liikevaihdon, jonka odotetaan nousevan noin 675 miljoonaan Tanskan kruunuun vuonna 2014. Telecaren suurin osakkeenomistaja, pääomasijoitusyhtiö CataCap, tukee yhdistymistä. Se rahoitetaan laskemalla liikkeeseen joukkovelkakirjalainoja 350 miljoonan Ruotsin kruunun arvosta ja keräämällä uutta pääomaa nykyisiltä omistajilta. Maailmanlaajuisesta Adveq-­‐sijoitusyhtiöstä tulee Telecaren osaomistaja. Adveqin pääpaikka on Zürichissä.

Telecare Service on Tanskan johtavia matkapuhelinten korjaus-­‐ ja huoltopalvelujen tarjoajia. Yhtiö on vahvistanut asemaansa Tanskan markkinoilla vuodesta 2010 lähtien. Vuonna 2012 yhtiö aloitti menestyksekkäästi toiminnan Ruotsissa, ja on noussut johtavaan markkina-­‐asemaan. Pääomasijoitusyhtiö CataCapista tuli yhtiön pääomistaja kesäkuussa 2013. CataCapin tavoitteena on nopeuttaa yhtiön kasvua Ruotsin ja Pohjoismaiden markkinoilla.

Telecare Servicen orgaaninen kasvu oli vahvaa vuonna 2013, ja se on jatkunut kuluvana vuonna. Samalla yhtiö aloitti myös neuvottelut yhdistymisestä norjalaisen Deltaservicen ja suomalaisen Optiman kanssa. Yhdistymisen tavoitteena on palvella kansainvälisiä asiakkaita Pohjoismaissa. Näitä ovat esimerkiksi Samsung, Apple, Telia, 3, TDC ja Gigantti. Viime viikolla neuvottelut johtivat osakkeiden osto-­‐ ja myyntisopimukseen sekä Deltaservicen että Optiman kanssa. Kummankin yrityskaupan odotetaan toteutuvan toukokuun 2014 loppuun mennessä.

Deltaservice on suurin matkapuhelimien korjauspalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa ja markkinajohtaja Norjassa ja Ruotsissa. Sillä on palvelukeskukset Kongsbergissä ja Drammenissa Norjassa sekä Malmössä ja Kalmarissa Ruotsissa. Optima on markkinajohtaja Suomessa, ja sillä on keskitetty palvelukeskus Helsingissä. Telecarella on palvelukeskukset Esbjergissä Tanskassa ja Ljungbyssä Ruotsissa. Yhdistymisen myötä syntyvän yhtiön toiminta kattaa koko Pohjoismaiden alueen. Yhtiöllä on noin 450 työntekijää, ja

sen liikevaihdon odotetaan olevan noin 675 miljoonaa Tanskan kruunua vuonna 2014. CataCap pysyy yhtiön pääomistajana yli 70 %:n osuudellaan.

Telecaren hallituksen puheenjohtajan Mads Middelboen mukaan kolmen yhtiön yhdistyminen on merkkitapaus niiden toimialalla. ”Vielä muutama vuosi sitten televiestintäyhtiöillä oli omat korjauspalvelut tai korjauksista vastasi kymmenien pienten korjaamojen verkosto. Telecaren, Deltaservicen ja Optiman yhdistymisen myötä markkinoille syntyy itsenäinen pohjoismainen palvelukumppani vastauksena alan yleiseen yhdentymiskehitykseen. Se tarjoaa tehokasta ja yhdenmukaista palvelua kaikkialla Pohjoismaissa. Monet suurimmista asiakkaistamme toimivat kaikissa Pohjoismaissa ja tarvitsevat kumppanin, jolla on vahva asema ja kapasiteettia investoida erikoistuneisiin palvelukeskuksiin ja uusiin palvelukonsepteihin.”

Yhdistymisen odotetaan tuovan merkittäviä synergiaetuja, jotka parantavat yhtiön kilpailukykyä esimerkiksi tuottavuuden, mobiililaitteiden hallinnan, logistiikan IT-­‐tuen ja loppuasiakasviestinnän osalta.

Yhdistymisen jälkeinen integraatio käynnistetään, kun kaupat on saatu päätökseen. ”Lyhyellä aikavälillä liiketoiminta jatkuu kuitenkin entisellään ja painottuu vahvasti korkean ja yhdenmukaisen palvelutason varmistamiseen nykyisessä tilanteessa”, Middelboe sanoo.

CataCap-­‐pääomasijoitusyhtiön osakas ja Telecaren hallituksen varapuheenjohtaja Vilhelm Hahn-­‐ Petersen näkee yhdistymisen merkittävänä askeleena kohti Telecare-­‐investoinnin tavoitteiden toteutumista. ”Tavoitteenamme on kehittää sijoituskohteitamme asteittain. Telecaressa strategiana on kehittää tanskalaisesta markkinajohtajasta pohjoismainen markkinajohtaja, ja tämä tavoite toteutuu lopullisesti Telecaren, Deltaservicen ja Optiman yhdistymisen myötä. Samalla syntyy vahva palvelukumppani, joka pysyy mukana televiestintäalan nopeassa kehityksessä ja seuraa asiakkaitaan uusille markkinoille ja liiketoiminta-­‐alueille.”

Yhdistyminen rahoitetaan keräämällä uutta pääomaa nykyisiltä omistajilta, ja Zürichissä pääpaikkaansa pitävästä maailmanlaajuisesta Adveq-­‐sijoitusyhtiöstä tulee yhtiön vähemmistöosakas.

Lisäksi lasketaan liikkeeseen 350 miljoonan Ruotsin kruunun arvosta joukkovelkakirjalainoja, jotka listataan Tukholman pörssiin vuoden kuluessa. Joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku on uusi yrityskauppojen rahoitusmuoto Tanskan PK-­‐sektorilla.

Implement, PwC, Accura (Tanska), Schiødt (Norja), Roschier (Suomi) ja ABG Sundal Collier ovat toimineet Telecare Service Holdingin neuvonantajina Deltaservice-­‐ ja Optima-­‐yrityskaupoissa. ABG Sundal Collier on toiminut neuvonantajana joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskussa.

Lisätietoja:

Telecare Service

Mads Middelboe, hallituksen puheenjohtaja Puh. +45 29 29 30 00 mads.middelboe@telecareservice.dk

CataCap

Vilhelm Hahn-­‐Petersen, osakas Puh. +45 71 99 19 01 vhp@catacap.dk

Liitetiedostot

Telecare Service

Vuonna 2003 perustetun Telecaren liikevaihto on kasvanut nopeasti muutamassa vuodessa 38 miljoonasta (2010) 176 miljoonaan Tanskan kruunuun (2013). Telecare on Tanskan ja Ruotsin johtavia palveluntarjoajia, ja sen asiakkaita ovat televiestintäalan keskeiset toimijat, kuten TDC, Telia ja 3. Tanskalainen pääomasijoitusyhtiö CataCap osti enemmistöosuuden yhtiöstä vuonna 2013. Sen tavoitteena on laajentaa toimintaa mobiililaitteiden korjauspalveluissa Pohjoismaiden markkinoilla.

Telecarella on noin 200 työntekijää Tanskan Søborgissa sijaitsevassa pääkonttorissa ja Tanskan Esbjergissä ja Ruotsin Ljungbyssä sijaitsevissa palvelukeskuksissa. Yhtiö korjaa noin 550 000 laitetta vuodessa.

www.telecareservice.dk

Deltaservice

Vuonna 2002 perustettu Deltaservice on kasvanut vakaasti ja on nyt Norjan suurin ja Ruotsin toiseksi suurin mobiililaitteiden korjauspalvelujen tarjoaja. Se palvelee sekä teleoperaattoreita että johtavia jälleenmyyjiä. Yhtiön asiakkaita ovat Netcom, Tele 2 ja Elkjøp/Elgiganten. Deltaservicen oma IT-­‐alusta takaa korkean läpinäkyvyyden ja tehokkaan logistiikan ja on ollut yhtiölle merkittävä menestystekijä.

Yhtiöllä on noin 170 työntekijää Norjan Kongsbergin ja Drammenin sekä Ruotsin Malmön ja Kalmarin toimipisteissä. Deltaservice korjaa noin 450 000 laitetta vuodessa.

www.deltaservice.no

Optima Service

Vuonna 2001 perustettu Optima on Suomen johtava korjauspalvelujen tarjoaja. Sen asiakkaita ovat DNA ja Elisa, kaksi maan suurimmista teleoperaattoreista. Lisäksi yhtiö palvelee Suomen markkinoiden johtavia jälleenmyyjiä, kuten Giganttia. Yhtiön ydintuotevalikoimaa täydentävät tuotteisiin liittyvät

palvelut, kuten uusi Optima Mobile Solutions -­‐konsepti, joka on yhden palvelupisteen periaatteella toimiva mobiilaitteiden hallintaratkaisu PK-­‐yrityksille ja suuryrityksille.

Yhtiöllä on noin 75 työntekijää pääkonttorissa ja Helsingin korjauspalvelupisteessä. Optima korjaa noin 225 000 laitetta vuodessa.

www.optimaservice.fi

CataCap

CataCap sijoittaa kehityskelpoisiin tanskalaisiin PK-­‐yrityksiin, joilla on innovatiivinen liiketoimintamalli ja mahdollisuudet kestävään kannattavuuteen.

Yhtiön toiminta-­‐ajatuksena on kehittää sijoituskohteitaan asteittain vahvistamalla kestävästi ja järjestelmällisesti niiden liiketoimintakehitystä, toimintaprosesseja ja johtajuuskehitystä aktiivisessa vuorovaikutuksessa johdon ja työntekijöiden kanssa.

CataCapin toiminta perustuu laajennettuun organisaatioon, jossa yhtiön omia työntekijöitä tukevat toimintakumppanit, kehityskumppanit ja johdon neuvonantajat. Näiden joukosta valitaan kustakin sijoituskohteesta vastaava tiimi.

CataCap on oma-­‐aloitteinen ja sitoutunut omistaja. Sen järjestelmällisen käytännön kehitystyön tavoitteena on nopeuttaa kestävää muutosta sekä luoda pitkäaikaista arvoa osakkeenomistajille ja vakaata tuottoa sijoittajille.

www.catacap.dk

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs