Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Talouden taantuma väritti myös Keskimaan alkuvuotta

Osuuskauppa Keskimaa

Talouden taantuma väritti myös Keskimaan alkuvuotta

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2013 klo 09:56
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa Osk:n liikevaihdon kasvu pysähtyi talouden taantuman vaikutuksesta kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Positiiviseen kehitykseen ylsivät päivittäistavara- ja majoituskauppa sekä liikennemyymälöiden sisäkauppa.

Keskimaassa liikevaihtoa kertyi tammi-maaliskuussa 134,85 miljoonaa euroa, mikä oli 0,2 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän.

Asiakasomistajien määrä oli maaliskuun lopussa 112 677, mikä oli 406 enemmän kuin vuoden vaihteessa. Tammi-maaliskuussa asiakasomistajille maksettiin ostohyvitystä eli Bonusta 5,5 miljoonaa euroa.

Market- ja tavaratalokaupan liikevaihto kasvoi 0,8 miljoonalla eurolla, yhteensä 95,0 miljoonaan euroon.

Päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi. Sen sijaan käyttötavarakaupan myynnissä ei aivan ylletty viime vuoden vastaavan ajanjakson tasolle.

Talouden yleinen kehitys on vaikuttanut selvästi käyttötavaroiden kysyntään, ja muuttanut myös päivittäistavarakaupan myynnin rakennetta asiakkaiden valitessa aiempaa edullisempia vaihtoehtoja.

Liikennemyymälöiden sisäkauppa kehittyi positiivisesti, mutta polttoainekauppa laski hieman.

Majoitusmyynti kehittyi edelleen suotuisasti, pääosin Solo Sokos Hotel Paviljongin ansiosta.

Ravintolakaupan myynti pienentyi jonkin verran, selittyen osin vuoden 2012 aikana toimipaikkaverkostossa tapahtuneilla muutoksilla: verkostosta poistuivat ravintolat Pupujussi, Anneli ja Birra, joiden toiminta jatkuu yrittäjävetoisena.

Keskimaan ensimmäisen vuosineljänneksen liiketulos oli 0,5 miljoonaa euroa voitollinen. Tammi-maaliskuun kokonaistulos oli 0,8 miljoonaa euroa, eli runsaat 0,2 miljoonaa euroa edellisvuotista suurempi.

Pääosa Keskimaan vuosituloksesta kertyy kesäkaudella ja joulukaupasta. Koko vuoden tuloksen ennakoidaan muodostuvan vuoden 2012 tasolle.

Keskimaan panostukset palvelujen kehittämiseen ovat jatkuneet myös alkaneena vuonna. Tammi-maaliskuun investoinnit olivat noin 4 miljoonaa euroa.

ABC Joutsa ja S-market Vaajakoski avataan tulevan kesän kuluessa. S-market Muuramen uudistustyöt valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä. Korpilahdella avattiin pääsiäiseksi uudistettu S-market. Jyväskylän kävelykadun ja Väinönkadun risteykseen avataan vapuksi Revolution-ravintola.

Vuoden 2013 aikana toteutetaan lisäksi useita muita toimipaikkauudistuksia eri puolilla Keski-Suomea.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011
Toimialajohtaja Reima Loukkola, 050 595 1972, market- ja tavaratalokauppa
Toimialajohtaja Heikki Tervanen, 050 593 5764, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa
Toimialajohtaja Pasi Kunelius, 050 310 5000, matkailu- ja ravitsemiskauppa

 

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 112 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs