Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Suomen Lähikaupan uudeksi omistajaksi Kesko

Suomen Lähikauppa Oy

Suomen Lähikaupan uudeksi omistajaksi Kesko

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 09:14
Julkaisija: Suomen Lähikauppa Oy

Siwojen ja Valintatalojen omistaja vaihtuu. Kesko ostaa Suomen Lähikauppa Oy:n koko osakekannan. Kaupan täytäntöönpano edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Kesko Oyj:n tytäryhtiö Ruokakesko Oy on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Lähikauppa Oy:n koko osakekannan ostosta. Suomen Lähikaupan nykyinen pääomistaja on pääomasijoittaja Tritonin hallinnoima rahasto.

– Suomen Lähikaupan mukana Kesko saa laajan kauppaverkoston lisäksi paljon osaamista niin lähikaupasta kuin ketjutoiminnastakin. Näen, että kaupan myötä lähikauppojen kehittämiseen aukeaa uudenlaisia mahdollisuuksia, mikä tuo mukanaan myös muutoksia. Uskon kuitenkin, että muutoksessa on paljon hyvää sekä henkilökunnalle että asiakkaille. Tulevaisuudessa ihmisiä lähellä oleville palveluille on yhä enemmän kysyntää, Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Ralf Holmlund sanoo.

Lähikauppaan keskittyminen on ollut Suomen Lähikaupan strategian ytimessä vuodesta 2009. Siwa on 502 myymälällään lukumääräisesti Suomen suurin kauppaketju. Valintatalot mukaan luettuna Suomen Lähikaupan myymäläverkko käsittää yhteensä 643 kauppaa.

– Meillä on valtakunnallinen kauppaverkosto, johon olemme parin viime vuoden aikana investoineet paljon. Päivittäistavarakaupan ketjumallin operoinnin lisäksi meillä on vankka kokemus myös muiden lähipalveluiden kehittäjänä. Esimerkiksi verkkokaupan kasvun myötä paketteja haetaan yhä useammin omasta lähikaupasta, Ralf Holmlund kertoo.

– Strategiansa mukaisesti Kesko hakee kasvua päivittäistavarakaupassa. Yksi kasvun painopistealueista on lähikauppaverkoston kasvattaminen ja uudistaminen. Haluamme kehittää suomalaisille kuluttajille sopivien lähikauppapalvelujen saatavuutta, laatua ja hintakilpailukykyä, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Tritonin Managing Director Peder Prahl katsoo kaupan avaavan hyvät mahdollisuudet Suomen Lähikaupan tulevaisuudelle.

– Triton on toiminut Suomen Lähikaupan omistajana lähes kolmen vuoden ajan. Tänä aikana olemme tukeneet määrätietoisesti johtoa, hallitusta ja työntekijöitä heidän työssään Suomen Lähikaupan kehittämiseksi. Samalla olemme toteuttaneet onnistuneesti monia kehityshankkeita. Näkyvimmät muutokset ovat olleet modernisoituun kauppaformaattiin perustuva lähes 200 kaupan päivitysremontti sekä PINS-kanta-asiakasohjelman käyttöönotto. Näemme, että nyt on oikea aika siirtää omistus vastuulliselle ja luotettavalle suomalaiselle kaupan alan osaajalle.

Kaupan täytäntöönpano edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä muiden kaupan ehtojen täyttymistä. Ennen kaupan täytäntöönpanoa Suomen Lähikaupan ja Keskon ruokakaupat jatkavat toimintaansa erillisinä ja toistensa kilpailijoina.

Lisätiedot:

Suomen Lähikauppa Oy:
Toimitusjohtaja Ralf Holmlund, p. 0207 003200
Viestintäjohtaja Jaana Huttunen, p. 0207 003212

Suomen Lähikauppa on keskittynyt lähipalveluihin.Pidämme huolta lähiympäristön asukkaiden tarpeista, kokoamme palveluita yhteen ja tarjoamme hyvän palvelukokemuksen - mutkattomasti, helposti ja nopeasti. Suomen Lähikaupalla on kaksi valtakunnallista kauppaketjua: Siwa ja Valintatalo. Siwan kauppaverkko on Suomen kattavin. Kauppoja on 643, henkilöstöä 4100 ja asiakkaina lähes kaikki suomalaiset. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2014 noin miljardi euroa. www.lahikauppa.fi

Kesko kuuluu tutkitusti maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukkoon. Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Suomessa, muissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppamme tuovat laatua kuluttajien jokaiseen päivään. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. Vahvuuksiamme ovat tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K - jotta kaupassa olisi kiva käydä. www.kesko.fi

Tritonin rahastot sijoittavat Pohjois-Euroopan keskisuuriin yrityksiin. Sijoituksia tehdään esimerkiksi Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja neljässä Pohjoismaassa eli Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Triton keskittyy teollisuuden, liike-elämän palveluiden ja kuluttajatuotteiden /sosiaali- ja terveysalan yhtiöihin. Tritonin tavoitteena on rakentaa parempia yhtiöitä pitkällä tähtäimellä auttamalla yhtiöitä parantamaan toimintojaan ja tukemalla niiden kestävää kasvua. Tritonin 30 salkkuyhtiötä työllistävät yhteensä 60 000 ammattilaista. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 14 miljardia euroa. www.triton-partners.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs