Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Rax ja Mario Itikselle Suomen ensimmäiset Invalidiliiton ravintoloihin myöntämät Helppo liikkua- tunnustukset

Restel Oy

Rax ja Mario Itikselle Suomen ensimmäiset Invalidiliiton ravintoloihin myöntämät Helppo liikkua- tunnustukset

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2013 klo 11:35
Julkaisija: Restel Oy

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnus luovutettiin 28. lokakuuta ensimmäistä kertaa Restelin ravintoloille - Rax ja Mario Itikselle Helsinkiin. Restelin Rax ja Mario Itis ovat saavuttaneet ensimmäisinä ravintoloina Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua -tunnuksen. Restel on valtakunnallisesti ainoa Helppo liikkua -kampanjassa mukana oleva hotelli- ja ravintola-alan kumppani.

 

Kauppakeskus Itiksen Ravintolamaailmassa sijaitsevien Rax ja Mario Itiksen ravintolatiloja on muunneltu esteettömiksi yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE:n asiantuntijoiden kanssa. Suunnittelussa on pyritty tekemään tiloista kaikille mahdollisimman helppoja liikkua. Raxin ja Marion henkilökunta ovat valmiita avustamaan ja palvelemaan apua tarvitsevia asiakkaita.

 

– On ilo saada luovuttaa nämä ensimmäiset ravintoloille myönnetyt tunnustukset Itiksen Raxille ja Mariolle. Edelläkävijän rooli on aina haastava, mutta uskon, että asiakkaat alkavat arvostaa Helppo liikkua ‑tunnusta ravintolan sisäänkäynnin läheisyydessä. Nehän kertovat, että kaikki asiakkaat ovat tervetulleita, liikkuvat he sitten lastenvaunujen, rollaattorin, pyörätuolin tai isojen kantamusten kanssa, eikä pöytien väliin tarvitse ahtautua, kertoo Helppo liikkua -tunnukset paikan päällä luovuttanut Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE:n johtaja Kirsti Pesola.

 

Raxin ja Mario Itiksen henkilökunnalle esteetön liikkuminen ja toimiva palvelu ovat tärkeä asia

Rax ja Mario Itiksen tunnuksen edellyttämät muutokset helpottavat kaikkien asiakkaitten liikkumista ravintoloiden tiloissa. Kauppakeskus Itiksen sisäinen sisäänkäynti Ravintolamaailmaan, jossa myös Rax ja Mario sijaitsevat, on esteetön. Ravintolamaailma on kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, johon pääsee kulkemaan hissillä. Hissit sijaitsevat Ravintolamaailman keskellä ja niistä on lyhyet kulkumatkat kaikkiin ravintoloihin. Itiksen Kauppakeskus on kokonaan esteetön.

– Rax Itiksen konseptin mukainen sisustus ja selkeät opasteet helpottavat kaikkien asiakkaiden asioimista ravintolassa. Helpon liikkumisen myötä kiinnitämme erityistä huomiota myös henkilökunnan palveluvalmiuksiin, kertoo Rax -ketjun ketjujohtaja Riikka Hynninen.

– Itiksen Mariolle Helppo liikkua -tunnuksen saaminen on hieno asia, sillä esteetön liikkuminen palvelee kaikkia niin asiakkaita kuin henkilökuntaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta, kertoo Ruokaravintolat-ketjun ketjujohtaja Katja Malminen.

Helpon liikkumisen lisääminen on Restelille osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja asiakasmukavuutta

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen edellytykset huomioidaan jatkossa mahdollisuuksien mukaan kaikissa Restelin ravintoloissa, hotelleissa ja kylpylöissä. Edellytykset otetaan huomioon tulevaisuudessa myös Restelin toimipaikkauudistuksissa sekä uudisrakentamisessa. Tällä hetkellä muutoksia suunnitellaan 12:sta jo olemassa olevaan kohteeseen, joista osa on ruokaravintoloita.

Helppo liikkua on Invalidiliiton valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa ja helppoa. Kampanjan avulla ihmisiä myös aktivoidaan kertomaan, mitkä ovat helppoja tai hankalia paikkoja liikkua. Helppo liikkua -sivuston kartan kautta jokainen voi jakaa omia kokemuksiaan esteettömyyteen liittyen. Invalidiliiton laatimat Helppo liikkua -kriteerit täyttävät palvelu tai kohde voi hakea Invalidiliitolta Helppo liikkua -tunnusta.

 

Lisätietoja:

Rax Ravintolat Oy, ketjujohtaja Riikka Hynninen, puh. (09) 733 5316, riikka.hynninen@restel.fi

Restel Ravintolat Oy, ketjujohtaja Katja Malminen, puh (09) 733 5352, katja.malminen@restel.fi

www.rax.fi, www.mario.fi, www.restel.fi

 

Lisätietoja Helppo liikkua -kampanjasta: http://helppoliikkua.fi/

 

Kuvatekstit:

Rax ja Mario Itikselle luovutettiin 28.10.2013 Invalidiliiton myöntämä Helppo liikkua -tunnus. Tunnuksen luovutti Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn johtaja Kirsti Pesola (vas.). Raxin tunnuksen vastaanotti Raxin ja Marion ravintolapäällikkö Leena Sandoval ja Rax PK- seudun ja Itä-Suomen alueen aluepäällikkö Henni Paajanen (oik.).

Mario Itiksen tunnuksen luovutti Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn johtaja Kirsti Pesola (oik.). Tunnuksen vastaanotti Marion keittiöpäällikkö Jarmo Ritvanen ja Ruokaravintola-ketjun ketjujohtaja Katja Malminen (vas.). Jarmo toimii myös Restelin Helppo liikkua valmentajana.

Liitetiedostot

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liiketoimintaa Restel harjoittaa 49 hotellilla, joissa on yhteensä yli 8 000 huonetta, ja noin 260 ravintolalla. Liikevaihto vuonna 2012 oli 392 M€. Yritys työllistää Suomessa yli 5 000 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista. Hotellitoimintaa Restel harjoittaa kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi myös kotimaisten Cumulus ja Rantasipi-ketjujen, Hotelli Seurahuone Helsingin sekä Hotel Atlas Kuopion myötä. Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 58 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketju sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula ja Baker’s että jatkossa myös Burger King-ravintolat.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs