Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Prinsessoja ja ritareita Lappeenrannan kesässä

Lappeenrannan kaupunki

Prinsessoja ja ritareita Lappeenrannan kesässä

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 09:41
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Linnoitusniemen kärkeen kohoaa tänä kesänä keskiaikainen Ritarilinna. Saimaalta päin saavuttaessa horisonttiin piirtyy kaupunginlahtea suojeleva hiekkainen linna vasten Linnoituksen valleja. Uljaissa torneissa kuiskitaan hilpeitä juonia, linnanpihalla voi antautua toritunnelmaan ja nauttia tuoksuista, mauista, viihdyttävistä esityksistä sekä leppeästä yhdessäolosta.

Lappeenrannan Hiekkalinnan rakentamisesta vastaavan Wirma Lappeenranta Oy:n projektipäällikkö Kimmo Frostin mukaan linnaan käytetään noin kolme miljoonaa kiloa hiekkaa. Hiekka sidotaan muovattavaksi liimaseoksella ja taitavat veistäjät loihtivat siitä näyttävän linnan torneineen ja kappeleineen.

– Hiekkalinnan veistäjistä osa on paikallisia taitajia ja osa tulee Hollannista, Latviasta ja Venäjältä. Suurin osa veistäjistä on ollut aiempinakin vuosina Lappeenrannassa ja tulevat jälleen mielellään tänne töihin, Kimmo kertoo.

Linnan veistoksissa voi kokea keskiaikaiset turnajaiset ja pihoilla nauttia teatteri- ja musiikkiesityksistä. Lapsille on viihdykkeenä myös pikkujuna, karuselli sekä pomppulinna. Lisäksi lapsille järjestetään teemaan liittyviä naamiaisia ja satutunteja. Hiekkalinnalla järjestetään myös erilaisia teemapäiviä ja lähistöltä löytyy mm. minigolf sekä kanootin vuokrausta.

Tänä kesänä Hiekkalinna toteutetaan Wirman toimesta ja yhteistyössä monien toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppanit osallistuvat Hiekkalinnan sisällön ja puitteiden toteutukseen. Parhaillaan etsitään mökeille, kahvilalle ja jäätelökioskille yrittäjiä. Uutena Hiekkalinnalle tulee myös mahdollisesti ruokatarjontaa pop-up tyyliin.

Lappeenrannan Hiekkalinna avataan 11.6.2016 ja se on avoinna joka päivä elokuun loppuun asti.

Lappeenrantaan voi tutustua mukavasti kiertämällä kaupunkia katujunan kyydissä ja kuuntelemalla opastusta kuulokkeista. Opastukselle on neljä kielivaihtoehtoa.

Katujuna liikennöi 11.6. – 14.8. sekä 20. – 21.8. ja 27. – 28.8 lähtien Hiekkalinnalta tunnin välein ma klo 12 – 17 ja ti – su klo 11 – 17. Hinta: aik. 5 €, lapset 2 €, perhelippu 10 € (2 aik.+2 lasta), päivälippu aik. 7 € ja lapsi 3 €. Kyytiin voi hypätä ja kyydistä voi jäädä kaikilla pysäkeillä. 

Lisätietoja Johanna Väyrynen, Wirma Lappeenranta Oy, vt. toimitusjohtaja, johanna.vayrynen@wirma.fi, +358 40 522 0856

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja sidosryhmiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs