Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Perheleipurit ostivat Primulan leipomotoiminnan

Leivon Leipomo

Perheleipurit ostivat Primulan leipomotoiminnan

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 10:00
Julkaisija: Leivon Leipomo

Leivon Leipomo jatkaa Primulan perinteitä yhdessä muiden Perheleipureiden kanssa

 

Perheleipurit Oy on ostanut perinteisen helsinkiläisen Primula-tuotemerkin sekä Järvenpään leipomon tuotantolaitteiston. Samalla Perheleipurit on tehnyt Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Järvenpäässä sijaitsevasta vuonna 2010 valmistuneesta leipomokiinteistöstä.

 

Tamperelainen Leivon Leipomo Oy on yksi Perheleipurit Oy:n omistajista.

 

Nyt hankitut uudet tuotantolaitteet ja toimitilat mahdollistavat laadukkaiden uudentyyppisten tuotteiden valmistuksen ja pitkän tähtäimen kasvun. Tämä vahvistaa Perheleipurien asemaa ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla. Investointi mahdollistaa myös asiakkaidemme palvelemisen uusilla esim. myymälöiden paistopisteisiin suunnitelluilla tuotteilla”, Leivon Leipomon toimitusjohtaja ja Perheleipurit Oy:n hallituksen jäsen Harri Jaakkola sanoo.

 

Vuodesta 1908 asti pääkaupunkiseudulla toiminut Primula lopetti leivän ja valmisruokien valmistuksen, kun sen omistama Järvenpään Herkkutehdas hakeutui konkurssiin marraskuussa 2011.

On hienoa jatkaa perinteisen Primulan leivontaperinteitä”, Harri Jaakkola sanoo.

 

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Leivon Leipomo on yli 100 pirkanmaalaista työllistävä perheyritys, joka toimittaa tuoreleipätuotteita pääasiassa Pirkanmaan alueelle. Lisäksi se on merkittävä korppujauhon ja kuivan leivän valmistaja. Leivon Leipomon tunnetuimmat tuotteet ovat Arinarievä, Ruisvarras sekä Ruisleipä.

Leivon Leipomo on koko olemassaolonsa ajan toiminut saman perheen omistuksessa. Fanny ja August Leivo perustivat Leivon Leipomon Viljanpäivänä vuonna 1913. Fanny toi tullessaan kaksi merkittävää asiaa; leipomistaidon ja myötäjäisinä taikinajuuren. Näitä kahta samaa asiaa käyttää tällä hetkellä jo neljäs leipuri sukupolvi. Kuutena päivänä viikossa leipomolla valmistetaan noin 30 erilaista ruokaleipää ja yli 20 erilaista kahvileipää. Leipomo on toiminut samalla tontilla Tampereen Hakametsässä alusta alkaen.  

 

Perheleipureita ovat Leivon Leipomon lisäksi Leipomo Salonen Oy Turussa, Moilas Oy Naarajärvellä ja Pulla-Pirtti Oy Oulussa, Rovaniemellä, Raahessa ja Kauhavalla. Perheleipurit-ryhmä on vuodesta 2008 asti omistanut Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Perheleipurit Eho -leipomon. Perheleipurit pitää hallussaan maan leipomomarkkinoiden kolmossijaa ja työllistää yhteensä yli 500 ammattilaista. Kukin leipomo vastaa Perheleipurit-tuotevalikoimasta omilla toiminta-alueillaan. Lisäksi jokaisella on omat alueelliset tuotteensa.

 

 

Lisätietoja: 
Harri Jaakkola
toimitusjohtaja, Leivon Leipomo Oy 
puh. 500 734 052
harri.jaakkola@leivonleipomo.fi
www.leivonleipomo.fi
www.perheleipurit.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs