Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Perheet haluaisivat leikkiä enemmän

 IKEA Oy

Perheet haluaisivat leikkiä enemmän

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2015 klo 09:30
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA ottaa leikkimisen tosissaan – niin tosissaan, että aiheesta syntyi maailman suurin leikkiä käsittelevä tutkimus, Play Report. Tutkimuksessa haastateltiin lähes 30 000:a lasta ja vanhempaa 12 maassa sen selvittämiseksi, miten eri puolilla maailmaa leikitään ja vietetään aikaa yhdessä. Tutkimuksessa selvisi muun muassa, että ihmiset haluaisivat leikkiä enemmän ja toivoisivat enemmän aikaa sisäisen lapsensa etsimiseen.

IKEA tutki lasten kehittymistä ja leikkimistä pyytämällä lähes 30 000 vanhempaa, nuorta ja lasta 12 maasta eri puolilta maailmaa keskustelemaan leikkimisestä, vanhemmuudesta ja kodin arjesta.  Kyseessä oli vuonna 2009 toteutetun tutkimuksen seurantatutkimus, joka osoittaa, miten leikkiminen on viime vuosina muuttunut.

Tulokset on koottu Play Report -raporttiin, josta selviää, ettei leikkimisenhalu ole kiinni iästä. Yli puolet (53 %) tutkimukseen osallistuneista vanhemmista kertoi haluavansa löytää sisäisen lapsena ja leikkiä lastensa kanssa enemmän. Suurin osa vanhemmista haluaisi leikkiä enemmän ja tehdä vähemmän töitä.

-       Vanhemmuuteen liittyy paljon vastuuta, mutta ikä ei saisi olla leikkimisen este. Meitä ilahdutti huomata, että monen vanhemman mielestä leikkimiselle ei ole yläikärajaa. Leikkiminen tukee kehitystä ja opettaa yhteistyötaitoja ja toisista välittämistä. Se laajentaa niin lasten kuin aikuistenkin maailmaa, toteaa tohtori Barbie Clarke, Family Kids and Youth -tutkimusyrityksen toimitusjohtaja.


Useimmat vanhemmat ja nuoret ovat sitä mieltä, että leikkiminen ja hauskanpito kuuluvat olennaisena osana perheiden elämään. Raportin mukaan lähes puolet (47 %) lapsista haluaisi leikkiä enemmän vanhempiensa kanssa. Vielä useampi vanhempi (49 %) kokee, ettei lasten kanssa leikkimiseen ole tarpeeksi aikaa, ja tuntee siitä syyllisyyttä. Luku on suurempi kuin vuoden 2009 tutkimuksessa.

-       Mitä stressaavampaa elämä on, sitä tärkeämpää on muuttaa suhtautumista leikkimiseen. Uskomme, että leikkiminen tarjoaa mahdollisuuden itsensä kehittämiseen ja elämään, jossa leluja tai erillistä leikkiaikaa ei välttämättä tarvita. Leikkiminen voi olla myös mielentila, muistuttaa Cindy Andersen, Lasten IKEA -toiminnon Business Area Manager.

Monelle lapselle tämä on tuttua tietoa. Lähes puolet (45 %) tutkimukseen osallistuneista lapsista kertoi nimittäin leikkivänsä mielellään luovia leikkejä ja keksivänsä tekemistä itse.

Play Report -raportti julkistettiin viime viikolla Milanon IKEA Temporary -näyttelyssä. Kuusi kuukautta kestävä näyttely keskittyy keittiöön ja ruoanlaittoon liittyviin asioihin. Seuraavien viikkojen ajan teemana on myös se, mitä tapahtuisi, jos jokainen tekisi elämästään hieman leikkisämpää. Koko raportin voi lukea (englanniksi) täältä: http://bit.ly/1g5PKm8


Lisätietoja antaa:
IKEA Viestintä, 0404517856

 

IKEA

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 322 tavarataloa 28 maassa. IKEA-konserniin kuuluvissa tavarataloissa vieraili toimintavuoden 2014 aikana yhteensä 716 miljoonaa ihmistä ja IKEA-kotisivuilla 1,5 miljardia ihmistä. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. IKEA-tuotteita voi ostaa myös nettikaupasta: www.IKEA.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs