Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Olkiluoto 3:n valmistumisaikataulu päivitetty

AREVA

Olkiluoto 3:n valmistumisaikataulu päivitetty

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 01:51
Julkaisija: AREVA

AREVA & Siemens -konsortio on toimittanut asiakkaalleen TVO:lle Olkiluoto 3:n EPR-projektin päivitetyn aikataulun. Aikataulun mukaan rakennustyöt saatetaan loppuun vuoden 2016 puolivälissä, jolloin alkaa käyttöönottovaihe. Kaupallisen toiminnan pitäisi alkaa vuonna 2018.

Reaktorin automaatiojärjestelmien (Instrumentation & Control, I&C) hyväksynnän saaminen on ollut projektin viimeaikaisten viivästymisten pääasiallinen syy. Järjestelmän arkkitehtuuri hyväksyttiin huhtikuussa 2014, mitä edelsi neljä vuotta kestäneet neuvottelut TVO:n kanssa. Automaatiojärjestelmän hyväksyminen loi perustan projektin loppuvaiheen aikataulutukselle.

Konsortion toimittama aikataulu pohjautuu perusoletuksiin ja sitoumuksiin, jotka koskevat TVO:n yhteistyötä voimalaitoksen omistajana. Laitoksen omistajalla on projektin alusta asti tärkeä rooli sen etenemisessä. Erityisesti voimalaitoksen käyttöönottovaiheessa korostuu omistajan vastuu myös STUKin vaatimien turvallisuus- ja teknologiaselvitysten eteenpäin viemisessä. Lähikuukausien aikana TVO:n kanssa tehdään syventävää workshop-työskentelyä käyttöönottovaiheen optimoimiseksi.

Taloudellisesta näkökulmasta katsoen päivitetyllä aikataululla ei ole itsessään vaikutusta Olkiluoto 3 -sopimuksesta AREVAlle koituviin tappioihin, jotka olivat 3,9 miljardia euroa (30.6.2014). AREVA päivittää sopimuksen valmistumisen mukaisen katteen vuoden 2014 tilinpäätöksessä, kuten on tehty kunkin tilikauden tuloksen yhteydessä.*)

AREVA & Siemens -konsortio jatkaa  vaateidensa ajamista välimiesmenettelyssä, tavoitteena saada kompensaatiota projektista syntyneistä tappioista. Korvausvaatimukset liittyvät projektin viivästysten vastuukysymyksiin.

Konsortio on sitoutunut saattamaan Olkiluoto 3 -projektin loppuun mahdollisimman nopeasti korkeista turvallisuusstandardeista tinkimättä. Päivitetyn aikataulun mukaisesti AREVA mobilisoi rakennusvaiheen loppuunsaattamiseksi tarvittavat työvoimaresurssit.

Muut EPR-projektit ovat edenneet merkittävästi tänä vuonna Kiinassa ja Ranskassa. Operatiivinen automaatiojärjestelmä ja 95 prosenttia komponenteista on jo toimitettu Kiinan Taishan 1 -voimalaan, lisäksi ensimmäiset käyttöönottotoimenpiteet on aloitettu. Ranskan Flamanville 3:ssä on meneillään primääripiirin kokoonpanovaihe ja sinne on toimitettu jo neljä höyrygeneraattoria.

 *)Konsernin osavuosikatsauksessa 30. kesäkuuta 2014 päättyneeltä tilikaudelta on tästä kohta 13, sekä kohta 24 konsernin tilinpäätöksessä 31. joulukuuta 2013 päättyneeltä tilikaudelta.

 

AREVA tarjoaa kansainvälisesti huippulaadukkaita ratkaisuja hiilidioksidittomaan energiantuotantoon sekä sähkönsiirtoon ja -jakeluun. Yhtiö on maailman johtava ydinenergiatekniikassa ja ainoa, joka tarjoaa laaja-alaisesti kaikki ydinenergiaan liittyvät palvelut. AREVA on sähkönsiirto- ja jakeluteknologian markkinajohtaja. Se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman ratkaisuja sähkönjakelun varmuuteen ja energiatehokkuuteen. AREVA:n strategia tähtää kestävään kehitykseen. Yhtiö kehittää ja laajentaa uusiutuvan energian teknologiaa tuuli- aurinko-, bio- ja vesivoiman aloilla. AREVA auttaa planeettamme sen vuosisadan suurimmissa haasteissa: Se saattaa energian kaikkien saataville, suojelee ympäristöä ja toimii vastuullisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs