Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Nets tuo maksukortin matkapuhelimiin

Nets

Nets tuo maksukortin matkapuhelimiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2013 klo 15:00
Julkaisija: Nets

Nets tuo Pohjoismaissa markkinoille mobiililompakon, joka tekee matkapuhelimesta maksukortin. Netsin mobiililompakko soveltuu kaikenlaisiin maksukortteihin kuten debit-, credit- ja prepaid-kortteihin ja tulevaisuudessa mobiililompakkoon voidaan liittää muutakin digitaalista sisältöä, kuten lippuja, matkakortteja, elektronisia avaimia ja erilaisia etu- ja jäsenyyskortteja.

Kehitystyö on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, ja Nets käy tällä hetkellä keskustelua monien asiakkaidensa kanssa liiketoimintatarpeiden ja asiakassegmenttien mukaan räätälöityjen uusien mobiilimaksusovellusten toteuttamiseksi.

Netsin Issuing-liiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Pilkama kertoo:

”Ennen vuoden loppua Nets on valmis aloittamaan ensimmäiset mobiililompakoiden yhteisprojektit Pohjoismaissa toimivien korttien liikkeellelaskijoiden ja kauppaketjujen kanssa. Tämä tulee mahdollistamaan mobiilimaksamisen NFC-tekniikkaa hyödyntävissä maksupääteissä. Palveluntarjoajana Nets toimii linkkinä korttien liikkeellelaskijoiden, teleoperaattoreiden ja kauppiaiden välillä. Olemme valinneet Oberthurin vastaamaan tuotteen teknisen alustan toimittamisesta ja Perturan toteuttamaan ja kehittämään kanssamme lisäarvoa tuottavaa mobiililompakkoa.”

”Tämä on loistava esimerkki pohjoismaisen innovaatioyhteistyön tuloksena syntyvistä tuotteista ja palveluista. Uskomme, että palvelu kiinnostaa asiakkaitamme myös Suomessa. Sovelluksemme avulla korttien liikkeellelaskija voi tarjota asiakkailleen sekä mobiililompakko-sovelluksen että omat maksukorttinsa matkapuhelimiin kaikissa Pohjoismaissa. Netsin uudet mobiilisovellukset ovat joustavia, skaalautuvia ja kaikkien korttien liikkeellelaskijoiden käytettävissä”, sanoo Mikko Pilkama.

Arnaud de La Chapelle, Oberthur Technologiesin Solutions-liiketoimintayksikön toimitusjohtaja, kommentoi:

”Projektin alusta asti olemme jakaneet Netsin vision mobiilimaksujen tulevasta kehityksestä. On hienoa, että voimme toimittaa Trusted Service Manager (TSM) -tekniikan, joka takaa maksutoiminnon luotettavan toteutuksen käyttäjän matkapuhelimeen.”

Netsin tehtävä TSM-palveluntarjoajana on varmistaa, että kortin liikkeellelaskija pystyy myöntämään, jakamaan ja hallinnoimaan matkapuhelimeen tulevia maksukorttitietoja. Palveluntarjoaja vastaa myös siitä, etteivät korttien arkaluonteiset tiedot vaarannu ja takaa, että kortin tiedot tallennetaan ns. turvaelementtiin, esimerkiksi puhelimen SIM-kortin erityissuojattuun osaan.

Myös Perturan johtaja Jacob Aisen iloitsee yhteistyöstä Netsin kanssa. Pertura ja Nets vastaavat yhdessä mobiililompakon käyttöliittymän suunnittelusta ja käyttöönotosta sekä uusien lisäpalvelujen toteuttamisesta.

”Toimintamme painopistealue on mobiililompakoissa ja lähimaksutekniikoiden käytössä, jotka mahdollistavat maksamisen matkapuhelimella fyysisissä kaupoissa. Kumppanuus Netsin kanssa on järkevää, sillä yhdessä me voimme avata täysin uusia ovia tulevaisuuden maksutavoille”, Jacob Aisen kertoo.

Sovellus on asiakkaiden räätälöitävissä

Netsin toimittama mobiililompakko soveltuu kaikenlaisiin maksukortteihin (debit-, credit- ja prepaid-kortteihin), ja tulevaisuudessa se avautuu myös muunlaisille maksusovelluksille, kuten henkilöltä henkilölle maksamiseen. Maksusovellusten lisäksi mobiililompakkoon voidaan liittää myös paljon muuta digitaalista sisältöä, kuten lippuja, matkakortteja, elektronisia avaimia (esim. hotellien avainkortteja), sairausvakuutuskortteja, ajokortteja ja erilaisia etu- ja jäsenyyskortteja.

Netsin mobiililompakko on avoin sovellus, joka räätälöidään asiakaskohtaisesti. Nets toimittaa moduulit ja tarjoaa asiakkailleen heidän toiveidensa mukaisen rakenteen ja palvelut.

”On tärkeää korostaa, että sovellukset räätälöidään kunkin asiakkaan erityisvaatimusten ja tarpeiden mukaan sekä asiakkaan oman brändi-ilmeen mukaiseksi. Nets toimittaa teknologian, sovelluksen suunnittelun ja siihen liittyvät palvelut. Kukin asiakas voi itsenäisesti määrittää valmiin sovelluksen ulkonäön ja lompakon sisällön ja toiminnot”, lisää Mikko Pilkama.

Maksaminen matkapuhelimella fyysisissä kaupoissa edellyttää lähimaksamiseen soveltuvaa infrastruktuuria ja lähimaksupäätteitä. Tämän infrastruktuurin rakentaminen on Suomessa hyvässä vauhdissa.


Lisätietoja:
Mikko Pilkama, Senior Vice President, Issuing, Nets puh. 040 828 3717, mikko.pilkama@nets.eu

Nets
Nets on erikoistunut digitaalisten arvojen hallintaan tuottamalla strategisia konsultointipalveluja ja IT-ratkaisuja Autamme luomaan tehokkaampaa yhteiskuntaa ja optimoimme asiakkaidemme liiketoimintoja rahan, tietojen ja toimijoiden digitaalisen hallinnan avulla. Tuotevalikoimamme kuuluu Euroopan kattavimpiin ja tahdomme tulla vielä vahvemmaksi kumppaniksi asiakkaillemme, sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Netsillä on 2 700 työntekijää Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiön vuosiliikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Lisätietoja on sivustollamme www.nets.eu

Oberthur Technologies
Oberthur Technologies on maailman johtava toimija turvallisuustekniikan alalla, johon kuuluu mm. järjestelmäkehitys, ratkaisut ja palvelut älykorteille (maksukortit, SIM-kortit, kulkukortit, NFC jne.) ja turvalliset henkilöasiakirjat. Lisätietoja: www.oberthur.com

Pertura
Pertura on johtava pohjoismainen kontaktittomien lompakkosovellusten toimittaja. Lisätietoja: www.pertura.dk

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs