Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Näin opit asuntosijoittamaan!

MyyAsuntoni.fi

Näin opit asuntosijoittamaan!

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 07:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Asuntosijoittamiseen liittyy riskejä ja sudenkuoppia. Pirjo Reinikainen OVV Asuntopalveluista kertoo MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelun blogissaan, kuinka riskit vältetään ja sijoittamisesta tulee kannattavaa.

Asunnot sijoitusmuotona

Asunnot mielletään turvalliseksi sijoitusmuodoksi ja sijoitusasuntojen hankkimisesta on tullut suorastaan trendikästä. Vuokranantaja saa sijoitusasunnosta säännöllistä kuukausittaista tuloa, varmaa arvonnousua ja tuottoon voi vaikuttaa talonpoikaisjärkeä käyttämällä. Pankit antavat mielellään lainaa sijoitusasunnon hankintaan ja asunto takaa lainasta 70%. Rahoittamalla hankinnan suurelta osin lainalla pääsee hyödyntämään velkavipua, eli tuottoa sijoitetulle omalle pääomalle saa hyvin. Vuokralainen maksaa vuokraa ja kuukausi kuukaudelta velka vähenee ja omaisuus karttuu.

Mitä asuntosijoittaminen vaatii?

Mutta ennen kuin innostut liikaa, pieni varoituksen sana: asuntosijoittaminen vaatii onnistuessaan myös sosiaalisia taitoja ja välillä joutuu näkemään pientä vaivaa. Vuokralaisen epäonnistunut valinta voi viedä hyvän tuoton ja aiheuttaa monta unetonta yötä. Mikäli et halua ottaa turhia riskejä, vuokralaishankinnan voi ulkoistaa hyvälle vuokravälittäjälle ja maksettu palkkio tulee takaisin ajan ja vaivan säästönä.

Miten ostaa oikein?

Sijoitusasunto tuottaa vain, jos siinä on vuokralainen, eli kannattaa ostaa asunto sieltä missä on kysyntää. Vuokralaisen etsiessä asuntoa tärkein kriteeri on sijainti. Silti asuntoa ei pidä hankkia hintaan mihin hyvänsä, sillä tuottoa ei saa, jos maksaa liikaa.  Muuttovoittoinen, kasvava ja kehittyvä talousalue varmistaa asunnon kysynnän.

Taloyhtiöön perehtyminen on kullan arvoista. Jos taloyhtiön yhtiövastike on poikkeuksellisen halpa, kannattaa selvittää syy eli onko taloyhtiö oikeasti hoidettu tehokkaasti vai onko remontit tekemättä.

Mikäli kohteessa on valmiina vuokralainen, joka selvästi maksaa ylihintaa ja tuotto on huikea, kannattaa ottaa järki käteen. Vuokralainen voi lähteä kuukauden päästä ja vuokrataso on pakko asettaa normaalitasolle, jotta asunnon saa vuokrattua.

Yleensä sijoitusasuntoa etsivät haluavat edullisen, remontoidun yksiön keskustasta taloyhtiöstä, johon putkiremontti on tehty eikä muitakaan isoja remontteja ole tiedossa. Näitä kohteita ei ole paljon tarjolla ja on mietittävä muitakin vaihtoehtoja. Putkiremontti aiheuttaa sijoittajalle hieman lisävaivaa, mutta kustannukset oikein huomioiden, ostos voi olla tuottoisa.

Lue koko blogi: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2014/10/30/valittajan-vieraskyna-vinkkeja-sijoitusasunnon-hankintaan/

 

MyyAsuntoni.fi on verkkopalvelu on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fifacebook.com/myyasuntoni

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs