Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Merenkulun turvallisuuspalkinto Liikenneviraston VTS-toiminnalle

Suomen Merimieskirkko ry

Merenkulun turvallisuuspalkinto Liikenneviraston VTS-toiminnalle

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 17:41
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on myönnetty tänä vuonna Liikenneviraston VTS-toiminnalle. Liikenneviraston VTS-keskukset ovat vuosien varrella tehneet paljon työtä merenkulun sujuvuuden ja turvallisuuden edistämiseksi.

"Esimerkiksi kesäkuun alkupuolella Suomenlahden meriliikennekeskus onnistui ehkäisemään suuren rahtialuksen mahdollisen karilleajon Suomenlahdella. Alus saatiin meriliikenneohjauksen yhteydenottojen avulla muuttamaan kurssinsa kohti turvallista vesialuetta", kertoo Liikenneviraston meriliikenteen ohjausyksikön päällikkö Thomas Erlund

Myös Länsi-Suomen meriliikennekeskus onnistui ehkäisemään tänä vuonna Turun eteläsaaristossa toisen rahtialuksen karilleajon

"On suuri kunnia vastaanottaa Suomen arvostetuin meriturvallisuuspalkinto. Vastaanotan palkinnon kaikkien työtovereideni puolesta, jotka ovat ansainneet tämän sitkeällä ja johdonmukaisella toiminnallaan vastatessaan vuoden jokaisena päivänä merenkulun turvallisuudesta pyrkien samalla ennalta ehkäisemään ympäristövahinkoja", Erlund toteaa.

VTS eli Vessel Traffic Service tarkoittaa alusliikennepalvelua, jonka tarkoituksena on parantaa merenkulun turvallisuutta, edistää alusliikenteen sujuvuutta ja tehokkuutta sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja niistä mahdollisesti syntyviä ympäristöhaittoja.

Meriliikenteenohjaus lähti Suomessa toimimaan vuonna 1996 Helsingissä. Vain muutama vuosi sen jälkeen (1998) aloitti Archipelago VTS Turun saaristossa. Nykyisin Suomen rannikon merialueet on jaettu kuuteen VTS-alueeseen. Maailmalla VTS-toimintaa oli harrastettu jo vuodesta 1946, jolloin ensimmäinen satama VTS aloitti toimintansa Liverpoolissa.

"Tänä päivänä VTS-toiminta ei vielä kata koko Suomen rannikkoa, mutta erilaiset tapahtumat ja tilanteet merialueilla ovat osoittaneet, että tähän olisi pyrittävä mahdollisimman pikaisesti. Olemme siksi tehneet esityksen ministeriöllemme uudesta perustamispäätöksestä, jossa kaikki Suomen merialueet ovat VTS-toiminnan vastuualuetta", Erlund sanoo.

Palkinnon luovutti liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner 3.9.2015. Ministeri ei ollut vielä saanut käsiteltäväkseen tuoretta esitystä, mutta sanoi ajatuksen tuntuvan hyvältä ja edistämisen arvoiselta: "Merenkulun turvallisuus ja onnettomuuksien ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää, ja VTS-toiminta on tehokas ja hyvin kustannustehokas tapa tehdä sitä työtä."

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on viranomaisten sekä ammatti- ja vapaa-ajan merenkulun järjestöjen vuonna 1996 perustama tunnustuspalkinto. Palkintotoimikunnan puheenjohtajaorganisaatio on Suomen Merimieskirkko ry. Palkinto jaettiin nyt 17. kerran. Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla konkreettinen teko, oivallus, asenne, kehitysprojekti tai muu merenkulun turvallisuuteen liittyvä seikka. Palkinto voidaan antaa nimetylle henkilölle, aluksen miehistölle, varustamolle, viranomaiselle tai muulle yhteisölle. Palkintoesineenä on Emil Cedercreutzin tekemä pronssiin valettu veistos Ruorimies

Kuvagalleria

Lisätietoa:

Palkinnon saajat ja taustaorganisaatiot

Liikennevirasto, VTS-toiminnot

Liikennevirasto, Liikenneviraston meriliikenteen ohjaus -yksikön päällikkö, Thomas Erlund, thomas.erlund@liikennevirasto.fi, p.040 829 9877.

Suomen Merimieskirkko, kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan harjoittamiseksi ja rahoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme onnettomuuksia ennaltaehkäisevää laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on niin ikään ensimmäinen organisaatio Suomessa, joka on ottanut toimintaansa ns. nettipappipalvelun. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa.http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs